pijk

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: Erfarenheter av Gilenya? #12932

  Vad tråkigt att det blivit så.. är väl de jag är lite rädd för också, då jag ytterst sällan åker på nån förkylning eller liknande.
  Blev det snabbt inpå du började med Gilenya du började va sjuk ofta eller kom det efter ett par år/viss tids användande?

  som svar till: Erfarenheter av Gilenya? #12930

  Vad härligt att höra 😊 Har du slutat med den nu och isåfall varför?

  som svar till: Hur ska man tänka just efter rituximab infusion? #12767

  Ja men precis, är väl de som blivit ”bra” med pandemin. Ingen kommer snorig eller förkyld till jobbet, ingen får de heller på min arbetsplats.

  Brukar du ofta kunna va små förkyld pga just det nedsatta immunförsvaret och medicinen?

  som svar till: Hur ska man tänka just efter rituximab infusion? #12766

  Blir du lätt snorig o förkyld sen du började med infusionen?

  som svar till: Hur ska man tänka just efter rituximab infusion? #12758

  Tack! Gör du det hela tiden eller just efter du fått infusionen?

  som svar till: Hur ska man tänka just efter rituximab infusion? #12757

  Ja vad skönt att höra, lite så jag oxå tänkt!

  som svar till: Ny diagnostiserad och medicin funderingar #12291

  Hej Tilde! Tråkigt med diagnosen, men vi får göra det bästa av det hela nu bara!
  Min neurolog ringde tidigare i veckan och ville höra hur mina tankar går och om det uppkommit frågor. Så det kändes skönt att han ringde, han hade även funderat lite mer och ville ändå rekommendera mig att ta Maptera. Så vi har gjort upp en plan nu över vad som komma skall framöver, och jag fick svar mina frågor, vilket känns skönt 😊 Idag ringde även en sköterska från mottagningen för att diskutera planen och ge mig lite övrig information då jag behöver ta lite olika vaccin nu innan vi kan dra igång, samt att jag skall trappa ner och sluta amma i lugn och ro först oxå. Men de känns bra att kommit in i rullorna och ha kontakt med dom nu.
  Hör gärna av dig hur det går med Tecfideran, hoppas du slipper få några biverkningar av den och att den fungerar bra på dig❤️ Vi kommer ta oss igenom detta, som jag skrev i inlägget, sjukdomen får bli en del av en, inte ta över och bli oss. Så hoppas vi medicinerna hjälper och fortsatt forskning kanske en dag hittar någon typ av botemedel🙏🏼 Tycker oxå detta forum är super bra, så man får ta del av andras erfarenheter😊

  som svar till: Ny diagnostiserad och medicin funderingar #12280

  Hej, tack för svar!
  Ja jag tror väl att det påverkar mig en del att min mamma haft MS i många år, samt att jag jobbat både med MS patienter och även två kollegor som har sjukdomen. Hade nog tagit det annorlunda om jag inte haft den erfarenheten och kunskap jag har om sjukdomen pga det. Förståss är de ju svin tråkigt att de ska hända just mig, men nu är det så. Att jag även hittade denna sida och läst mycket positivt så känns det ju oxå bättre måste jag säga 😊 Och förståss om jag skulle känna mig sjuk hade de säkert varit annorlunda.

  Ja det börjar faktist luta mer åt Maptera, men jag tänkte ringa mottagningen idag och se om jag kan få en telefontid med neurologen och diskutera min medicinering lite mer. Just vad som kommer passa mig bäst gällande en eventuell ny graviditet inom 1-2 år. Känner att Tecfideras alla biverkningar inte känns så lockande då mycket står som vanliga och mycket vanliga när man läser om själva läkemedlet. Men de är ju självklart individuellt också. Men ska kolla med neurologen om de är enbart dessa två som gäller för mig. Blev mycket prat på första besöket så man hann inte tänka på allt som man gjort nu i efterhand 😊
  Coronainfektion hade jag faktist här i våras, utan några symtom mer än lite förkylning i en vecka. Så de är skönt jag kom lindrigt undan. Men jag skulle få ta vaccin innan behandling sa neurologen.

  Du går på mapthera om jag förstår det rätt? Och mår bra av det och inte några biverkningar eller skov? Har du tagit något annat innan eller blev det den direkt?

  som svar till: Ny diagnostiserad och medicin funderingar #12279

  Tack för svar! Hur länge tog du Tecfidera? Och hur är det om man får för mycket biverkningar och slutar, går biverkningarna över rätt fort eller hur var det för dig? Påbörjar man direkt en annan sort? Mycket frågor här nu igen 😄

  som svar till: Ny diagnostiserad och medicin funderingar #12278

  Tack för svar! Vad skönt att du mår bra, måste fortsätta fundera över Tecfidera men börjar mer och mer luta åt Maptera, lite dock beroende på vad som fungerar bäst om man planerar en till graviditet inom 1-2 år 😄

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.