Ryggmärgsinflammation – återhämtning

Visar 5 svarstrådar
  • Författare
    Inlägg
    • #14112

      Ni som haft ryggmärgsinflammation som påverkat ben och fötter, hur har återhämtningen sett ut? Hur lång tid har det tagit?

    • #14113

      Mitt första ”stora” skov åkte jag på med inflammation i ryggmärgen, tappa känseln nästan helt i benen och orkade knappt lyfta dom för att gå upp för trappor. Efter tre dagars kortisondropp så gick det över och fick tillbaka både känsel och muskelfunktioner inom ett par dagar.

    • #14114

      @Kenta89 Wow, det var snabbt. Det var ca 1 mån sedan jag fick kortisonbehandling och det blev bättre med ben och fötter på några veckor, men åkte då på ett ryggskott och mitt i det kom lite domningar tillbaka. Muskelfunktion är dålig, orkar bara gå korta sträckor. Ryggskottet är inte helt över så funderar på om det kan vara det som orsakat att vissa ställen domnat igen.

    • #14115

      Hei! Håper du skjønner norsken min 😊

      Jeg har kun hatt ett attakk men det ga meg mange cm med lesjoner i ryggmargen. En lesjon går fra c2-c6, pluss mange flere lenger ned i ryggen.

      Hadde problemer med å løfte bena opp trappa, måtte børe bena inn i bilen med armene, de var så tunge, var i tillegg nummen fra brystet og ned. Ble ikke lagt inn på sykehuset før 2,5 mnd etter symptomene startet så kortisonen jeg fikk hadde nok liten effekt da jeg allerede var blitt litt bedre. Det ble bedre og bedre det første året og nå 2,5 år etter er jeg nesten meg selv igjen 😊 Kan gå lange distanser men sliter en del med nervesmerter, litt nummenhet når jeg er sliten, strøm i bena også kan jeg sjangle litt.

      Har troen på at du blir bedre du også!

    • #14116

      Så skönt att höra @AnneliSol att du blivit bättre. Jag hoppas ju på samma resultat för egen del🤞

    • #14145

      Jag hann aldrig få kortison och känseln blev aldrig helt ok tyvärr. Oftast inte ett hinder annat än att fötterna börjar droppa när jag är trött. Nervsmärtan i benen hålls i schack med pregabalin (Lyrica). Men! De flesta skov läker ut helt, speciellt när de stoppas av kortison!

Visar 5 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.