Fick diagnos idag

Visar 4 svarstrådar
  • Författare
    Inlägg
    • #5066

      Hej alla, för någon dag sedan bara så skickade jag en egenremiss till neurologen i Lund, för utredning av mina neurologiska symptom (bla stickningar och domningar i olika kroppsdelar samt trötthet/utmattning). Trodde det skulle ta ett tag innan remissen granskades och eventuellt godkändes. Förväntade mig en lång utredning, men fick reda på i måndags att jag skulle till MS-snabbspår i lund och utredas snabbt idag, med både MR och lumbalpunktion.

      Det misstänktes alltså Ms, både från mig och läkaren som godkände remissen. Undersökningarna gjordes alltså idag, och fick beskedet att jag hade MS, med skov och hög sjukdomsaktivitet. Många gamla plack i hjärnan och rygg/halsrygg, samt en pågående inflammation/skov (känner inget speciellt symtom/skov nu dock, kanske några små pirr i ena armen). Haft fler skov än vad jag trott alltså.

      Men nu vet jag varför jag mår såhär, och är både ledsen, nedstämd men samtidigt lättad. Vet att det finns bra behandling och hjälp idag, så känner att jag tar ett steg i taget och en dag i taget. Så nästa steg är behandling. Läkaren ska på konferens imorgon och diskutera med andra läkare vad för behandling som är bäst för mig, då jag haft ganska många skov och det går fort fram. Enligt henne är tysabri eller gelnya alternativen, men sade tvärt nej till gelnya (har mycket problem med illamående och magkatarr)

      Så, ville skriva av mig lite och säga hej. Tänkte direkt bli medlem här, då jag sett att ni skriver mycket här och det känns som att jag behöver hjälp och stöd från början! Känner ingen med MS, ingen i familjen har det eller någon jag vet om.

    • #5067

      Skönt att de tog dig på allvar och att du kommer få behandling omgående.
      Jag och flera andra här bor i Skåne (vilket jag antar att även du gör). Det har pratats lite grann om att träffas någon gång. Det kanske kan bli aktuellt igen.

    • #5070

      Hej och välkommen till oss❤
      Först och främst, skönt att du får hjälp så fort. En aktiv ms har sina fördelar faktiskt och den bästa fördelen är att du får en bättre medicin! Min ms var så högaktiv att fick ett nytt skov dagligen och läkarna satte in Tysabri. Det är naturligtvis olika för alla men min sjukdom lugnade ned sig direkt och kroppen fick en chans att återhämta sig. Jag har inte haft ett enda skov sedan uppstarten.

      Nu är inte jag den bästa att få råd ifrån eftersom min sjukdom är en riktig specialare men om du vill ha någon att prata med så är det bara att skriva till mig. Vet inte om de fått igång någon mailfunktion här än?

    • #5077

      Hej!

      Skönt ändå att du fått diagnos snabbt! Medicinerna är ju något helt annat idag som du ju säger och kan i bästa fall ändra förloppet helt! Jag själv har varit helt skovfri nu i fyra år (tar Gilenya, men förstår att det inte är ett bra alternativ för dig) och kan leva stort sett som jag gjorde innan.

      Hoppas du hittar en bra behandling för dig!

    • #5084

      Hej!

      Välkommen! Jag fick min diagnos i början av januari efter en höst av undersökningar så känns som att allt gick fort. När diagnosen kom så började hela systemet att rull på och hela apparten sätts in så det är stor skillnad från att vänta på diagnos till att få den tycker jag. Jag tipsade någon annan här om att be om en remiss till en kurator om det finns någon på neurologavdelningen. Det har hjälpt mig med dels frågor men också hur man kan närma sig sin alla psykiska aspekter av att ha en sjukdom.

      Lycka till!

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.