Mabthera utslag ?

Visar 5 svarstrådar
  • Författare
    Inlägg
    • #7271

      Kan någon snälla hjälpa mig,håller på att bli galen.Sen en månad tillbaka har jag ett utslag,ett litet rött ovalt märke på vänstra bröstet..tänkte det skulle försvinna,men det gjorde det inte.Nu så fick jag ett till,på samma bröst men på övrre delen av bröstet(den första är under).Nu försöker jag trösta mig själv att det är mabthera kanske som är “boven” …för sen jag googlade om det fick jag veta att inflammatorisk bröstcancer visas så,sen dess kan jag inte sova…och vården får jag inte tag på ,ska försöka igen imorgon

      brukar mabthera ge utslag?

    • #7276

      Det är inte bältros? Har för mig att det är vanligt att få vid medicinering för MS.. är inte säkert så ta mig inte på orden! 🙄

    • #7277

      När jag hör små ”runda” former och utslag tänker jag på ringorm, jävligt men ofarligt 🙂 Jag har nog inte hört något om mabthera och utslag..

    • #7305

      Har du fått tag i någon vårdpersonal som kunnat ge dig råd? Jag själv har fått en röd fläck på kinden efter en infusion, men det var strax efter. Var det längesedan du fick din senaste infusion? Vad är det för textur på märkena, är det just bara en röd fläck, eller mer av ett utslag?

      • #7314

        Emma,det ser ut lite som på den här bilden:

        https://cdn.healthcare.se/wp-content/uploads/sites/264/2017/05/hudrodnad-vid-borrelia-343×171.jpg

        känns inte upphöjd eller så

        har fått tid nästa tisdag hos en läkare

      • #7315

        Okej, lite av ett mellanting alltså. Hoppas att det inte är någon fara iaf, och bra att du fått tid. Kan förresten dela med mig av, lite apropå svaret av @claraa , att jag fick reda på att jag har bältros idag. Utslagen satt på ställen som kanske inte är så vanliga osv., så det såg inte helt ut som det brukar och var, peppar peppar, inte så utbrett just nu. Så hoppas att det hela kvävs i sin linda av medicineringen och inte blir så mycket värre. Jag har haft en hemskt stressig start det här året, som präglats av motgångar, så det är kanske inte så skumt att det bröt ut just nu.Opportunistiska infektioner, som tex. bältros är en biverkning av Mabthera och andra mediciner som sänker immunförsvaret. Men man kan, peppar peppar, ha tur i oturen.

        Lycka till, och uppdatera gärna om hur det gått.

    • #8450

      Även jag fick bältros i dag pga Mabthera. 🙁

      Ett tips: Får ni utslag, hör av er direkt! För bältros kan pareras rätt bra genom att sätta in medicin i tid! Väntar man för länge så tar inte medicinen lika bra.

      • #8454

        Stackare! Och jag kanske borde lagt till det i mitt förra svar, att man helst vill påbörja medicinering senast tre dagar efter att det satt igång. Fick du också blåa, antivirala tabletter? 🙂

      • #8456

        Jag fick Valaciclovir Mylan som jag ska ta under sju dagar.

      • #8461

        Det är samma som jag fick, men ett annat märke. Googlade och såg att dina inte var knallblå 🙂 Hur går det får dig, verkar medicinen ha hjälpt till med att stanna av det hela?

      • #8462

        Det har faktiskt gått riktigt bra. Men det är tack vare att medicinen sattes in extremt snabbt tack vare min MS-sjuksköterska.

      • #8463

        Jo, det ska ju sättas in inom tre dagar från första utslaget för effekt. Tur att du hade en bra sköterska 🙂

    • #8451

      Jag har fått kliande utslag efter Mabthera dock på ställen där jag är tatuerad så kan ej se om det är rött. Kliar som fan och blir knottrigt. Låter det slm bältros? Har bara tolkat detta som en dryg biverkning. Kanske ska slå en pling till neuro.

      • #8455

        Det är nog VC du ska söka dit till i första hand. Gör det ont? Och har du googlat på bältrosutslag för att ändå försöka få hum om hur det kan se ut?

Visar 5 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.