Vaccin 💉

Visar 18 svarstrÄdar
 • Författare
  InlÀgg
  • #11807

   Hej! Idag fick jag brev hem ang vaccin att jag ska ta den.
   Har nÄn mer fÄtt?
   Eller har vaccinerat sig?
   Hur har ni mÄtt efter vaccin?

  • #11808

   Jag fick min andra dos covidvaccin för en mÄnad sedan. MÄdde dÄligt 1-2 dagar efter sprutan (vilket i princip alla pÄ mitt jobb ocksÄ gjorde) men efter det har jag mÄtt som vanligt.

  • #11809

   SpĂ€nnande, jag förvĂ€ntar mig inte att fĂ„ nĂ„got brev, skulle tro jag mĂ„ste driva den frĂ„gan sjĂ€lv, Ă€ven om man Ă€r riskgrupp. Bor i Region Dalarna. Hoppas jag har fel…

  • #11811

   FÄtt bÄda doserna vaccin. Dos 1 ont i armen ett par dagar. Dos 2 feber dagen efter. Ont i kroppen och hÀngig i 2 dagar och ont i armen i 3-4 dagar. Hemma frÄn jobbet 1 dag.

  • #11812

   Tack till er alla som svarade ❀

  • #11813

   Ni som blivit erbjudna vaccin, har ni blivit det i egenskap som MS-sjuk?
   RÀknas MS som riskgrupp?(jag kan nÀmligen inte se den informationen pÄ fhm)
   Vilka regioner bor ni?(tÀnker om det har betydelse)

  • #11814

   Jag blev vaccinerad pÄ jobbet. Hade inget med min MS att göra.

  • #11815

   FÄtt hia jobbet, jobbar i vÄrden.

  • #11816

   Min neurolog tycker ej jag Àr en riskgrupp i o m att jag inte har MS-problem som Àr relaterade till covidspecifika risker som andning eller har andra pÄgÄende behandlingar.

   Hur sjÀlva processen ser ut i varje region kan man ju frÄga sig, de kan ju lÀtt se vilka som har MS diagnos i systemet, dÀrtill Älder, sÄ en databassökning skulle ju lÀtt kunna generera vilka som ska bjudas in till vaccin. Har dock ingen tilltro till att det kommer ske.

   Jag ska sjÀlv ringa och frÄga.

   /Henrik

   • #11817

    Det Àr inte bara din neurolog som gör den bedömningen, MS i sig rÀknas inte som en riskgrupp. DÀremot kan bromsmedicineringen man stÄr pÄ spela in (större risk med Mabthera Àn Tysabri exempelvis). Riktlinjerna pÄ svenska MS-sÀllskapet rekommenderar att patienter med rituximab ska prioriteras, Àven om MS i sig inte Àr en riskgrupp. Vad jag förstÄr sÄ har det förekommit samtal om huruvida vi ska inkluderas eller ej, och ocksÄ att personer fÄtt vaccinera sig av den anledningen. Men jag vet inte hur det ser ut överallt, om det hunnit komma nÄgot nytt officiellt, eller om det À mer lokala bedömningar.

    SĂ„, tĂ€nker om det Ă€r nyttigt om ni som skriver i trĂ„den kan lĂ€gga till vilken behandling ni stĂ„r pĂ„, och vilken region ni hör till! (eller om ni fatt vaccinet av andra skĂ€l, som vĂ„rdanstĂ€lld etc.) 🙂

  • #11818

   Hej Emma,
   Region Dalarna, gÄr pÄ mabthera.

  • #11819

   Jag trĂ€ffade min neurolog av en slump pĂ„ sjukhuset i vĂ€ntrummet, han antog att jag var dĂ€r för att fĂ„ vaccinet, men var endast dĂ€r för provtagning inför Mabthera. Han blev chockad vilket ledde i sin tur om en “förfrĂ„gan” om vaccinering inom ramen av 5 dagar, samt Mabthera uppskjuten i 2 mĂ„n.
   Fick första Pfizer dosen i januari och andra dosan i mitten av feb. Ska pÄbörja Mabthera nÀsta vecka.

   I mitt fall tror jag ocksÄ som ovan nÀmnde, vaccinering för att minska riskerna inför/efter Mabthera-behandling.

   Region: Uppsala

  • #11854

   Fick min första dos Pfizer 11e mars i Linköping. Kör mabthera, region Östergötland.

  • #11855

   Ska lÀgga till att jag inte kÀnde nÄgot förutom smÀrta i armen (som förvÀntat).

  • #11856

   Hej,

   Ni som fÄtt kallelse till vaccin, och gÄr pÄ rituxemab, har ni pÄverkan pÄ kroppen som kan rÀknas som riskfyllda ? Eller Àr medicineringen i sig anledning till kallelse?

   Henrik

  • #11857

   Hej! Blev uppringd i fredags och sa det finns tid 23/3 för mig / Vaccin.
   En frÄga???
   Alla sÀger lite olika saker ang riskgrupp vi som har ms!!
   Min lÀkare har sagt att vi Àr i riskgrupp, sen vet man inte va alla andras lÀkare sÀger.

   • #11858

    Det Àr förslagsvis möjligt att tolka personer som hör till grupp tre, vars immunförsvar Àr nedsatt av antingen sjukdom eller behandling lite olika. Vissa skulle nog ffa placera MS-patienter pÄ ritiximab i den gruppen, men det Àr inte specifikt formulerat sÄ frÄn FHM, vad jag vet. Och det ser i sin tur olika ut nÀr man kommer igÄng med den gruppen i olika regioner.

   • #11859

    SpÀnnande, i vilken region bor du?

    SjÀlv stÀllde jag frÄgan idag till min VC med referens till ms-sÀllskapets artikel.

    https://neuroreg.se/multipel-skleros/nyheter-ms-registret/

    ” De bekrĂ€ftar att risken för allvarligt förlopp ökar 2-3 gĂ„nger vid behandling med antikroppar mot CD20, dvs rituximb och ocrelizumab
    Sammanfattningsvis: Den sannolika riskökningen för allvarlig Covid-19 vid rituximab-behandling Ă€r mĂ„ttlig och i nivĂ„ med den ökade risk för andra sjukhuskrĂ€vande infektioner som tidigare varit kĂ€nd för rituximab ”

   • #11860

    Ett tips Àr att gÄ in pÄ 1177 och vÀlja din region och klicka vidare till information om vaccination, dÀr stÄr det att Dalarna berÀknar börja med fas 3 i april-maj men inte information om hur man ska gÄ tillvÀga för att fÄ sitt vaccin, utan att det kommer senare. Annars verkar det se olika ut om man kontaktar VC, mottagningen pÄ sjukhuset eller blir kontaktad sjÀlv.

  • #11861

   Ja, jag rekommenderar alla att ta en dialog med sin VC, stÀllde frÄgan i morse, ska se vad jag fÄr för svar, Äterkommer.
   /Henrik

   • #11862

    Fast sÄ kan man kanske inte rÄda alla att göra heller, eftersom att olika regioner hanterar det olika, i vissa fall Àr det inte patienten som ska kontakta vÄrden för vaccination utan man blir kallad.

   • #11863

    Att stÀlla en frÄga Àr aldrig fel,

  • #11864

   Hej!

   Förra veckan fick jag hem ett brev om att jag ska fĂ„ vaccin pga jag gĂ„r pĂ„ behandling med rituximab. Det stĂ„r b la sĂ„hĂ€r i brevet ”Det Ă€r kĂ€nt att vaccinationseffekten minskar avsevĂ€rt vid samtidig behandling med rituximab”. NĂ€r jag fĂ„tt tid för vaccindos 2 ska jag meddela datumet till neurologiavdelningen sĂ„ de kan planera in nĂ€sta behandling för min ms-medicin. Även om man inte Ă€r riskgrupp sĂ„ fĂ„r vi vaccin pga den medicinering vi har mot ms. Jag behandlas i region VĂ€stmanland.

   • #11865

    LÄter som att VÀstmanland Àr föredömliga i sin information, skulle önska det frÄn alla regioner!

  • #11868

   nancy! Jag fick tydligen samma brev som du fÄtt. Region VÀstmanland/ hÀr med

  • #11895

   Hej!
   Jag fÄr Mabthera som behandling för MS (numera en gÄng per Är) och fick senaste behandligen nu i slutet av mars.
   Har nÄgon av er koll pÄ hur tÀtt inpÄ man kan/bör ta covid vaccin? RÀknar med att fÄ vaccin i maj/juni hÀr i Stockholm- dÄ har det gÄtt ca 2-3 mÄn efter Mabthera. Borde det vara ok?
   /S

   • #11897

    Jag har nyligen vaccinerats och fÄtt min nÀsta dos Mabthera. Enligt min neurolog skulle det gÄ minst 3 mÄnader efter senaste Mabthera inför vaccination, men helst 6 mÄnader eller sÄ lÄng tid som möjligt. Efter vaccinationsdos nummer tvÄ skulle jag vÀnta minst 6 veckor tills nÀsta dos Mabthera.

Visar 18 svarstrÄdar

Du mÄste vara inloggad för att svara pÄ detta Àmne.

En sida för dig som Àr ung och har Multipel Skleros.