Föregående:

Nästa:

14 kommentar(er) på “Det som inte syns”

 1. Håller med om mycket du säger!
  Speciellt att man ibland måste ”hitta på” för att det känns som att det inte räcker med att säga att man har ms, om man exempelvis inte orkar delta i vissa saker, eftersom att det inte syns på mig heller. Jag säger hellre att jag jag göra något annat och inte kan komma, för det känns som att ingen förstår en och tror att man inte kommer bara för att man inte bryr sig eller är lat. MSen finns i tankarna hela tiden och det är så svårt att hela tiden behöva förklara sig och ursäkta sig för saker som den orsakar, men som inte syns. Jag kan känna ganska ofta att folk tror att jag hittar på symtom för att folk ska tycka synd om mig. Och så är det verkligen inte! Jag upplever massa symtom men dom syns inte på utsidan.
  Jag har också som du säger fått större förståelse för andra människors beteenden och handlingar, och jag har lärt mig att man aldrig kan veta vad som egentligen ligger bakom, för orsaken behöver inte synas utåt.

  Det är alltid tacksamt när man kan få lite stöd och veta att man inte är ensam i detta!
  ♥️♥️♥️💪👊

  1. Tack! Väldigt betyelsefullt för mig också att veta att man inte är ensam. Att jag kan relatera till allt du skrev känns på något sätt “bra” då man förstår att de inte är fel på en själv utan på ens omgivning som jag faktiskt kan tycka behöver mer förståelse, dock är det som sagt svårt då de oftast inte syns…

   All lycka till dig! <3

 2. Vilken stjärna du är måste jag bara säga! Uppskattar verkligen att du pratar om sjukdomen på din youtube kanal, skönt att se någon o då inte känna sig lika ensam med sjukdomen! Ser fram emot kommande klipp. Kramar!

 3. Bra initiativ Janina

  Att prata om MS både medicinskt som mentalt kommer att vara jättenyttigt för alla med MS och dess anhöriga. Kännedomen om vad egentligen MS är låg så du kommer sällan möta insatta personer. Det gör att vi alla behöver kunna vad MS är själva för att vi i vår tur ska kunna förklara vad MS är för andra

  En tjej som också fick MS tidigt heter Krista och hon startade en informativ hemsida om Ms som heter just omms.se. Krista har på vänstersidan rubriker på alla områden hon kartlägger vilka kan vara bra vägledning som ämnen i dina filmer att prata om

  Bra grepp och lycba till med filmerna

  Palle

  1. Jag har ätit lite olika. En period åt jag väldigt mycket pizza,pasta och ris. En period åt jag bara raw. Inget gluten osv. Nu äter jag ris och potatis till helgen. Under veckodagarna fokuserar jag mycket på att äta så “raw” som möjligt. Försöker hålla en balans mellan de lite “onyttigare” och nyttiga!

 4. Bra vlogg <3 jag har inte dock inte blivit vän med min sjukdom än,inte accepterat att jag har MS. Vill inte acceptera fast än det har gått 2 år nu snart. Jag äter inte nyttigt,äter lixom det jag känner för..vilket inte är bra. Men svårt att ändra hela ens livstil, jag vill lixom inte anpassa mig efter min MS. Men känns bra att ha sätt detta!

Lämna ett svar