Tack Albert!

Tack Albert

Bakgrund

För fem år sedan var @qbert på ett läkarbesök hos dr. Albert Hietala på Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Precis när besöket var slut tog han mod till sig att tipsa om hemsidan Ung Med MS som han startat. Efter besöket uppehölls han i korridoren vid en ögonbottenkamera som en forskare undersökte patienter med. Under undersökningens gång stack Albert ut huvudet i korridoren och sa att det verkar vara en bra hemsida den där Ung Med MS. Sen sa han “Säg bara till om det finns något jag kan hjälpa till med.”.

I dag, fem år senare, har Albert svarat på över 200 frågor från alla er medlemmar på ungmedms.com. Allt detta helt utan ersättning och på hans egna fritid. Vi i styrelsen kom fram till att detta naturligtvis måste firas! Då vår förening, än så länge, inte har någon ekonomi startade vi en Swish-insamling i forumet för att fixa en tackpresent till honom. Responsen från alla er fantastiska medlemmar var överväldigande. Det blev nästan 1200 kronor! Vi tog till och med ner anslaget i förtid för att vi inte skulle få in för mycket pengar – tack!

Presenten

Det är lite knepigt att ge presenter till vårdpersonal då det i stort sett inte får ha något värde. Det vill säga inte pengar, presentkort, prylar eller dylikt. Men efter att ha läst en artikel om ämnet så beslutade vi oss för att ta fram ett fint tackdiplom samt köpa tårta och blommor.

Med hjälp av specialistsjuksköterskan Anna Cunningham (som för övrigt satt i panelen i vår webbsändning om sex och relationer) bokade vi in en dag då vi kunde gratta honom på jobbet. @susanna skrev en text till diplomet som @iama sedan designade. Resultatet skickades på tryck på tjockt blankt papper.

Vi köpte sedan en stor bukett blommor och en tårta.

Överlämnandet

@qbert och @susanna överlämnade presenterna till Albert över en Covid-anpassad lunchfika med Alberts kollegor på Akademiskt Specialistcentrum. Ett samtal kring hur det är att leva med MS, vilken information som finns tillgänglig för patienter och vikten av gemenskap följde – något som Albert under åren har bidragit med. 

Neuro Ung med MS:s styrelse vill rikta ett stort tack för alla ni som bidrog och gjorde detta möjligt!

Gillar du vad vi gör och vill vara med och bidra till vår verksamhet?

Var med du också

1 kommentar(er) på “Tack Albert!”

Lämna ett svar