Antal plack i hjärnan

 • Författare
  Inlägg
 • #5649

  Hej, känner jag fått dålig info från läkare om antalet plack som hittats i hjärnan. Jag läste mitt utlåtande från min första magnetröntgen den 4 maj. Fyrtiotal plack. Det låter så himla illa! Låter extremt mycket.

  På telefon sa läkaren bara att jag hade många förändringar i hjärnan men positivt med få symptom. Fick mitt besked om ms på telefon dessutom. Men det här kan aldrig vara positivt för mitt sjukdomsförlopp i framtiden. (Hade den 4 maj ”bara” könselbortfall och en fot började senare krångla). Sen 4 maj har jag fått fyra nya förändringar och åkt på kortison i fem dagar, och haft en infusion Mabthera. Får nästan panik av att tänka på fyrtiotal hemskheter som bryter ner nervtrådarna i hjärnan.

 • #5653

  Anonym

  Nancy
  Det verkar som om MS sjukvården erbjuder varierande upplägg för sin patientkontakt tyvärr. Vissa patienter bjuds in till en mer detaljerad beskrivning av vad MS har gjort i form av plack och eventuella framtida risker medan andra sk MS läkare har hittat på ett annat upplägg vilket är otroligt dåligt för en sjukdom som MS.

  Att du har aktivitet och förändringar påvisar att du behöver nåt som stoppar och får framfarten att stilla. Här ges vi olika bromsbehandlingar i målsättning att stoppa aktivitetens konsekvenser.

  Be om att få röntgenplåtarna från MR så kan du följa dig över tid vilket är intressant för att kunna ta upp frågor med din MS-läkare.

  Jag har 70 plack på hjärnan där vissa plack inte påverkat mig alls och medan andra mer

  Hör av dig mer om dina frågor och be din läkare om en bra bild från diagnostillfället och samma motiv över tid

  Och till MS-läkare som läser detta vill jag rekommendera att ni bestämmer och kör samma process för alla MS-patienter då vi behöver få koll på processen bättre

  Palle

 • #5654

  Försökte att få min läkare hur många plack som var farligt då jag har lite över 40st och fick till svaret.

  Det beror lite på hur stora placken är och lite vart dom sitter

  Och lite rätt har nog läkaren där tror jag

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.