Årskontroll nya plague

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12818

   Hej på er!
   Första gången jag skriver här men känner mig ganska vissen och skulle vilja höra om era erfarenheter. Jag har nyligen genomgått årlig kontroll, MR visa nya plague i hjärnan (inte haft där tidigare, förut endast ryggmärgen) behandlar med Plegredy. Har såklart läst svaret själv i mina vårdkontakter och inte fått återkoppling från läkaren. Har någon av er varit med om det här? Är det vanligt att det bildas nya plague? Jag har nog tänkt att medicinen ska göra att det inte bildas fler plague.. men jag kanske har fel?

  • #12820

   Hej @ellens och välkommen hit!
   Jag tror att du med stor sannolikhet kommer att behöva byta till en annan bromsmedicin. Förekomsten av nya plack innebär att medicinen inte trycker ner sjukdomen tillräckligt mycket. Det finns i dag ett stort utbud av mycket effektiva bromsmediciner och nya plack är inte ok. Det innebär inte att man har gjort en felbedömning gällande din medicinering utan snarare att just den medicinen inte verkar tillräckligt bra för just dig.

   Nu kan det vara svårt med vårdkontakter i juletider, men vänta inte på att någon ska ta kontakt med dig utan hör av dig till din klinik asap.
   Jag vill inte skrämma upp dig… men jag gick själv och väntade på besked från vården alldeles för länge i onödan.

  • #12822

   Hej!

   Stämmer det Qbert skriver. Jag själv är på min tredje bromsmedicin nu och den fungerar utmärkt. Den första jag fick tålde inte magen, och den andra fungerade bara inte och jag fick ett skov.

   Du ska vara glad att dina plack upptäcktes i god tid och de har förhoppningsvis inte hunnit göra någon större skada.

   Hade jag varit du hade jag verkligen bett din läkare ge dig Rituximab.

   Hoppas du får en God Jul 🙂

   • #12934

    Tack för era svar! @maxoanna, jag har träffat läkare och påbörjar behandling med Rituximab nästa vecka. God fortsättning till er!

   • #12936

    Vad bra att du har fått snabb respons och bytt läkemedel i god tid! 🙂 Det finns btw enormt mycket att läsa om erfarenheter kring rituximab här på Ung Med MS.

Visar 2 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.