Balansproblem

 • Författare
  Inlägg
 • #5270

  Hej!
  Jag tycker att det svåraste för mig i min vardag är min balans. Den är egentligen den största orsaken till att jag måste använda min rullstol för att så fort jag blir för trött ramlar jag.

  Vet någon om man kan förbättra balansen på något vis?
  Har någon testat att gå till en osteopat?

 • #5271

  Har ingen erfarenhet av osteopati, och inte heller såpass stora balansbekymmer att jag behöver använda rullstol hittills. Men balansen är avgjort påverkad till det sämre. Neurologen skickade en remiss till en sjukgymnast senast jag hade en tid, och jag har hunnit vara där några gånger hittills. Tanken är att försöka stärka speciellt bålen, och försöka arbeta med min vänstersida som är mycket svagare. Hittills har vi främst gjort enkla övningar med en träningsboll, och jag har ju inte hunnit märka resultat än – men jag kan absolut se att det kommer kunna göra skillnad framöver. I mina ögon låter det enklare att börja med att kontakta en sjukgymnast än att träffa en osteopat 🙂

 • #5276

  Har själv inga balansproblem men jag tränar balansen regelbundet. Finns massor med bra övningar man kan köra men jag använder mestadels en balance pad, sådana somibland används av sjukgymnaster. De är toppen, kostar inte mycket och man kan göra allt från enkla övningar till klart mer utmanande såsom att stå på de på ett ben och samtidigt blunda. Så träna träna träna är mitt tips.

 • #5277

  Jag vet inte hur jag ska förklara men det är som inte den balansen. När jag är pigg kan jag stå på ett ben tex utan problem. Men så fort jag blir trött är det precis som att hjärnan stänger av balansen 😞 jag vill tillbaka till hundträningen igen men hur är ju frågan.

  • #5278

   Jag känner av mina bekymmer mer när jag är trött också, men vad jag förstår så är det bra att stärka upp kroppen och träna på balansen annars också. För att kunna stå emot bättre, och bli lite stadigare när man blir ostadig. 🙂

 • #5279

  Hej!
  Jag fick träffa en sjukgymnast som var specialiserad på neurologi, kanske har sjukhuset du tillhör en också? Jag har gått hos många sjukgymnaster men den här hade en helhetssyn som inkluderade de där andra aspekterna av ms som var hjälpsamt. Lycka till!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.