Behandling efter kejsarsnitt

 • Författare
  Inlägg
 • #8974

  Hej,

  Jag fick mitt första barn förra året och i april i år fick jag ms diagnosen. Innan jag hann få första Mabthera dosen i maj blev jag gravid igen och väntar nästa barn i januari. Så jag har gått obehandlad.

  Jag hade en väldigt svår naturlig förlossning med 1a som fått mig att tro att vissa av mina ms symptom utlöstes redan under förlossningen. Nu är jag extremt orolig att något sådant ska hända igen. Därav är jag öppen för att göra kejsarsnitt MEN.. Jag vill max vänta på beh i 10 dagar pga skovrisken efter förlossning och min läkare säger att man kan få Mabthera först 3 v efter kejsarsnitt.

  Har någon erfarenhet kring Mabthera efter kejsarsnitt? När har ni fått behandlingen? Sen andra tips o råd/erfarenhet kring förlossning/amning när man har ms överlag?

  / oroliga jag :0

 • #8976

  Jag hade inte Mabthera när jag fick barn men jag fick IVIG dagen efter förlossningen, som blev ett katastrofsnitt. Kan IVIG vara ett alternativ för dig? Denna kan man ta även när man ammar.

 • #8977

  Hej!
  Har du aldrig hunnit få någon behandling alltså? Jag väntar mitt första barn i januari och har också gått på mabthera innan men jag har haft min diagnos i 10 år. Får man fråga varför du tror att förlossning satt igång något skov? Jag är nämligen orolig att det ska hända mig men alla barnmorskor påstår att det inte finns någon koppling. Har du fått ett kejsarsnitt beviljat?

  Jag kommer få tysabri någon vecka efter förlossningen. Vet du varför du måste vänta 3 veckor? Har aldrig hört något om det.. Finns det inte något annat läkemedel du kan få så du kan behandlas innan?

  Jag har inga tidigare erfarenheter då det är mitt första barn, men jag ska få gå på tysabri i samband med min amning. Vad är planen för dig? Ska du amma?

  Jag förstår din oro fullt ut. Känner precis samma, vad skönt att vi är flera i samma situation!

 • #8978

  Hej!
  Min MS bröt ut efter min förlossning för 3 år sedan, fick dock diagnos i maj detta år och blev gravid samma vecka. Går också obehandlad och ska få börja med IVIg-behandling i januari, en månad innan BF, som jag sedan ska fortsätta med i 6 månader för att kunna amma. Kan det vara ett alternativ för dig?

 • #8980

  Multignutten – vad jobbigt med ett katastrofsnitt :(. Jag har faktiskt inte hört något om ivig under amning. Tack för att du delar med dig. Ska absolut kolla upp detta. Min läkare pratade endast om copaxone om man ammar men jag läste någonstans att de inte hjälper ms ändå.. förvirrande…

  Fruwie – Nej, inte fått någon behandling alls än.. Jag blev igångsatt med tabletter (skulle inte rekommendera detta) som gjorde att värkarna va i ett i flera timmar utan paus och sedan epidural som inte funkade ordentligt. Fick skakningar i nacken som jag ff har kvar efter förlossning och hade ingen känsel i urinblåsan i ett år efter. Läkaren var tveksam till att dessa 2 saker hör till ms pga att det är låg risk att få skov under själva förlossningen, men jag känner att något ev hände. Sedan 4 månader efter förlossningen fick jag skovet som jag sen sökte hjälp för och har fortsatta problem med utöver nacken, domningar i halva vänstra kroppen, yrsel och balansproblem ibland.

  Pga ms så har jag fått börja gå hos spec mödravården. Där har de sagt att vi ska planera in det som känns bäst för mig i min kropp. Vet inte om det är enklare pga att jag hade en svårare förlossning innan också.. Men tycker att du ska be om en tid till spec mvc via din vanliga mvc om du inte redan fått det så kan ni prata om en förlossningsplan och ev rädslor mm.

  Vet inte varför man måste vänta på Mabtheran 3 v efter snitt men efter vanlig kan man få beh direkt tydligen..

  Jag ammade min första i 9 månader (slutade pga den planerade beh men lyckades bli gravid direkt). Det är en stor sorg att jag inte vågar amma mer än 10 dagar nu. Jag håller på att diskutera med spec mvc om ev försöka få igång amning och pumpa 1 mån innan förlossning för att frysa ner. Men de skulle vi prata om längre fram.

  Det är läskigt allt det här med förhöjd skovrisk efter förlossning o alla tankar som far runt.. Men vi får försöka inte stressa över det för mkt och se fram emot våra kommande småttingar <3 Stort grattis till kommande första barnet!!!

 • #8983

  Jjennifertk – Liknande historier vi har. 1 barn, skov, diagnos, gravid direkt :p livet i en bergodalbana minst sagt..

  Ska kolla detta med ivig, det är inget som min läkare har tagit upp men hon verkar inte komma med några förslag om man inte frågar. Om det verkar funka så vore de ju faktiskt jättebra.

  Jag vill ju jättegärna amma men jag är så extremt rädd att något ska hända som gör mig ännu mer kroppsligt påverkad.. Jag har extremt dåliga erfarenheter med ms då jag växte upp med mamma hade ms och dog till följd av sjukdomen när jag va 15.. Vill ge den första råmjölken iallafall som har den näring som är allra viktigast..

  Aja får se hur de blir med allt det här..

  Lycka till med din kommande bebis :)!!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.