Behöver tips och råd

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #10167

   Hej på er alla! Jag känner mig helt övergiven just nu i min situation. Jag vänder mig till er och hoppas någon kanske känner igen sig och har tips eller råd. De kommer bli ett långt inlägg men hoppas ni orkar läsa.

   Jag fick diagnosen ms i januari 2019. Har haft totalt 3 behandlingar av Mabthera. Jag mår för övrigt relativt bra, fysiskt och psykiskt. Jag har bara ben som blir svullna men jag använder stödstrumpor för det när jag jobbar och byter skor, har anpassade sulor i mina skor. Jag hade senaste behandlingen i april. Därpå träffade jag min pojkvän på en söndag. På tisdag börjar han visa alla symptom för covid-19. De gick väldigt snabbt för honom och han blev ej testad för han inte fick andnöd. Men alla andra symptom hade han och han blev väldigt dålig. Därefter började de bli lite konstigt för mig, jag känner att något är fel.

   1 vecka efter började jag att få fruktansvärt ont i mina leder. Speciellt runt båda fotvrister, det gick sedan upp i knäskålarna och nu handleder. Jag har en otrolig trötthet, jag har haft migrän/kraftig huvudvärk.
   Jag måste poängtera att jag mår väldigt bra i vanliga fall, jag har nästintill aldrig huvudvärk, sällan så här trött. Jag känner igen min ms trötthet Och har en rutin för den, men det är inte denna tröttheten.

   En kväll mådde jag väldigt dåligt så jag ringde 1177. Då jag misstänkte att jag kanske fått Corona men som satt sig på mina leder. Dem på 1177 säger att jag ska ringa min läkare. Jag pratar med min läkaren dagen därpå, där hon säger att detta inte är kopplat till ms. Hon skickar mig sedan till vårdcentralen. Jag kontakter vårdcentralen och dem säger att jag borde vända mig till min läkare då dem inte har bakgrundsfakta/tillräcklig kompetens för ms eller hur ms utspelar sig.

   Jag har fruktansvärt ont. Stödstrumpor fungerar inte. Det hjälper inte att byta skor under arbetspasset. När jag vaknar gör det redan ont. Det är lite som att jag stått/gått i dåliga skor 18timmar. Efter jag arbetat och kommer hem, gör de så j*vla ont i fotlederna och knäskålarna. De sitter inuti. Jag har försökt med allt men mina ben känns ALDRIG utvilade längre. Dem gör ont konstant och hela tiden på dygnet. Jag vet inte vad jag ska göra längre. De gör så jävla ont och det skapar en inre stress. Jag har haft de lite över 2,5 vecka. Min huvudvärk sitter på höger sida varje gång jag får de. De är två punkter som är värst och resterande halvan så är det en molande smärta.
   Jag vill helst hålla mig undan just med mediciner men finns det något jag kan göra? Brister på någon vitamin?

   Har ni några tips på vad jag kan göra?
   Tack snälla för att du tog dig tid och läste detta. Hoppas ni alla mår bra och ta hand om varandra i dessa tider ⭐️

  • #10170

   Hej! Det är såklart väldigt svårt att säga om vi har samma värk i kroppen. Men jag har också värk, men det går mest runt mellan benen och armarna. Blir också runtkörd mellan ms o vårdcentral, känns som ingen vill ta i det. Det enda som hjälper mig, om så bara några timmar är diklofenak. Vet att du gärna undvek mediciner, men för att ev få lite paus kanske det kan va värt ett försök med en tablett. Det är receptfritt.

   Är här nån annan som värk i kroppen som fått det diagnostiserats som samband med ms?
   Eller fått det diagnostiserats med Corona?

   • #10184

    Hej!

    Ja, det är väldigt frustrerande detta och även smärtan.. precis, har också fått känslan av att ingen vill ta tag i det.
    Jag testade diklofenak och de hjälpte lite grann mot huvudvärken men tyvärr inte den andra värken..

    Hoppas det är någon med liknande problem som har fått hjälp. Tack för att du tog dig tid och svarade

  • #10171

   Om du på riktigt misstänker corona måste du stanna hemma! Du kan ju inte gå till jobbet då.

   Förstår att det är jobbigt att bli bollad mellan neuro och vårdcentral. Jag tycker du ska ringa vårdcentralen igen och förklara att du redan haft kontakt med din neurolog som konstaterat att dina besvär inte är MS-relaterade.

   Jag och min man fick liknande symptom efter att han exponerats för corona på jobbet, dock gick det över fortare. Ledvärk liknande den man får vid influensa, huvudvärk och enorm trötthet. Vi hade hosta också, men ingen feber. Isolerade oss tills det var helt borta plus några extra dagar. Vet förstås inte om det.verkligen var corona.men skulle aldrig chansa.

   • #10182

    Jag har pratat med läkare på neurologmottagning och på vårdcentralen och alla säger ”det är inte covid-19, då du inte har symptomen för det. Vi kommer därför inte att testa dig och du kan jobba som vanligt”.

    Jag har begärt att bli testad men blivit nekad flera ggr. Dem säger att de inte är corona och att jag kan jobba som vanligt. Dem ville inte ens testa min pojkvän, utan de hade endast skett om han fick andnöd. Han åkte till ett tält i Jönköping men dem tog inga tester, bara på dem som läggs in.

  • #10179

   Känner igen din frustration,
   Att alltid bli runt bollad.
   Gå och kräv ett corvid19 idag sen dom gick ut på presskonferensen igår, om att det ska göras på vårdcentraler när någon söker!
   Lycka till

   • #10183

    Jag ska vända mig till dem igen och be om att bli testad. Dem nekade mig sist jag bad om det men jahaja pröva igen. Stort tack för infon!

   • #10213
    Lo
    Lo

    Jag har i mitt arbete kontakt med många med misstänkt covid-19-smitta och symtomen varierar brett. Vandrande led- och muskelsmärta och huvudvärk är vanliga symtom, oftast tillsammans med luftvägssymtom och feber. Ännu provtas i min region bara de patienter som är i behov av inneliggande vård eller boende på äldreboende med symtom, men utökad testning är på gång. Dock har testet bäst säkerhet tidigt i förloppet.

   • #10366

    Hej,

    Hur har det gått? Mår du bättre nu och har du fått testa dig?

    Stay strong/ Anna

   • #10420

    Hej!!

    Jag har inte fått testa mig. Det har blivit bättre däremot sitter värken kvar i knäskålarna framförallt.. känns lite hopplöst emellanåt. Nu stångas jag med andra problem, har fått tillbaka andra symptom som jag hade för två år sen..

  • #10214

   Lite nyfiken hur det gick för dig?
   Hoppas du mår bra.
   Själv stångas jag med läkarna och gjort i 9 månader ang medeciner .
   Hoppas det löst sig för dig.
   Mvh Tessan

   • #10421

    Hej!
    Jag mår väl sådär just nu. Har fruktansvärda smärtor i leder, framförallt knäskålarna. Men har köpt en tyngdtäcke och det är de bästa jag gjort. Min kropp är lite piggare än tidigare. Och de trycket på vaderna släpper en del faktiskt med hjälp av den vikten. Däremot har jag fått tillbaka min tinnitus sen första skovet. Så de kämpar jag med just nu. Jobbar i en stressig miljö och högljudd så de har bara blivit värre, tröttheten slår ju till mer nu pga detta..
    Ska kontakta min läkare imorgon..
    Hur mår du? Vad har du för värker? Hoppas du mår bättre snart!!

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.