Blurrig syn

 • Författare
  Inlägg
 • #5409

  Hejsan
  Sen ett tag tillbaka(ca 1 månad och en vecka) har jag haft blurrig syn i höger öga. Extremt jobbigt, könns lite som deg kommer och går. Jag använder vanligtvis glasögon och när jag tar av mig dem har jag väldigt svårt att läsa och fokusera på nära håll. Jag tar mabthera och ska få min andra dos om bara någon månad, känns att efter att jag bytte från Tysabrin till mathbera så har kroppen blivit mer mottaglig för diverse symptom.
  Någon som råkat ut för samma sak med ögat ??? Känns smått oroligt 🙁

  Tacksam för svar
  Hoppas alla får en fin dag ute i solen

  Paula

 • #5410

  Har du haft en synnervsinflammation tidigare? Förra året så vaknade jag upp och såg dubbelt så dåligt på ena ögat en helg, ringde sjukvårdsupplysningen och fick en akuttid på ögonmottagningen. Det gick inte att utesluta att det var en sådan för mig, men det vidtogs inga andra åtgärder än återbesök efter en månad. Hade det varit mer påtagligt så antar jag att det hade blivit kortison. Antar att man ska vara extra rädd om ögonen, så kolla upp. 🙂

 • #5411

  Blurrig syn fick jag när jag hade synnervsinflammation. Inflammationen är tyvärr kvar och försvann inte så blurrigt ser jag rätt så ofta. Kolla upp det vännen, bäst att vara på säkra sidan👍

 • #5412

  Håller med ovanstående. Jag fick blurrig/flimrig syn på bägge ögonen år 2010 (var 16 år då) och ingen visste att jag hade MS. Synen blev värre och tillslut hade jag en stor svart fläck på hela synfältet på höger öga. Blev utredd på ögonmottagningen under ett halvår år men ingen visste att det rörde sig om MS då. Idag, dvs 8 år senare vet jag att det var en kraftig synnervsinflammation som jag hade i samband med mitt debutskov. Jag fick tyvärr ingen mer hjälp av sjukhuset efter ett halvår av ständiga sjukhusbesök och fick därmed ”självläka” som dom på ögonmottagningen sa. (I detta fall var det ingen som berörde sig att ens prata med en neurolog). Gick ungefär i 5 år utan någon hjälp från sjukhuset och då blev jag nästan tvungen till att lära känna symptomet bättre, när det blev värre, minskade osv. Jag gick tyvärr utan behandling i så pass många år och fick därmed en permanent skada på mina synnerver. MEN, idag ser jag helt vanligt. Symptomet kommer endast vid fysisk ansträngning och när jag är stressad och mår sämre psykiskt. Jag trodde att jag skulle se blurret hela tiden för resten av livet, men där hade jag fel. Gör inte samma misstag som jag och låt det gå för länge. Kolla upp det med din neurolog och om det nu skulle röra sig om en synnervsinflammation så kanske kortison kan lindra symptomet något? Glöm inte att ta hand om ditt välbefinnande och varva ned. Lyssna på kroppen. Jag lovar att det blir bättre då. Idag ser jag blurret/flimret som en behjälplig varningsklocka som säger åt mig att sakta ned 🙂 Lycka till, det kommer att gå bra <3 Du får gärna höra av dig till mig om du vill prata/veta mer om det.

 • #5413

  Jag hade så efter en förkylning förra vintern. Jag märkte av det framförallt när jag blev varm (t.ex duschade). Då blev det direkt värre även om det var lite suddigt i en fläck hela tiden. Gick några veckor med det, sen började jag misstänka synnervsinflammation. Ringde då neurologen och fick direkt kortison för att lindra om det skulle vara det. Fick även träffa ögonläkare kort därefter men de kunde inte se så mycket då det nog var en ganska lindrig variant.
  Kan som ovanstående skrivit känna av det ibland vid stress, trötthet osv.

 • #5418

  Tack snälla för alla svaren 🌿🌷🌿🌷🌿🌷🌿

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.