Borrelia vs ms?

 • Författare
  Inlägg
 • #5261

  När en läser om borrelia och ms är symptomen väldigt liknande.
  Jag har inte fått göra borreliaprov och men ska göra mr om 1 1/2 vecka.
  Jag är alltså under utredning, två läkare har hintat om ms, neurologen jag träffade efter trodde dock migrän, ingen har ens nämnt borrelia.
  Så det jag undrar är om nån vet ifall borrelia utvecklats till neuroborrelios, syns det på mr liknande som ms eller skulle det vara helt olika skador?

 • #5262

  Hej. Har du gjort en lumbalpunktion ännu? De brukar testa spinalvätskan för en rad olika saker och vet att de kollade om det kunde röra sig om borrelia på mig.

  • #5263

   Noppe ingen sån, troligen pga att neurologen nästan skrattade när han läste de två tidigare läkarnas misstankar om ms, han tror migrän men det har jag också men den är helt annorlunda mot allt det här andra.

  • #5264

   Ah okej, va skönt för dig att få en MR gjord. Skulle den visa något som är avvikande så lär de vilja få ett ryggvätskeprov. Vad har du för bekymmer förutom huvudvärk?

 • #5265

  Just nu har jag en period (4e veckan nu) där vänster ben pirrar och det sticker/pirrar under foten, knät på samma ben viker sig ibland och jag känner mig liksom svag, haft yrsel två dagar men den börjar tack och lov släppa nu, sämre balans, troligen pga yrseln. Vänster hand har känsel men det känns liksom avlägset och ”surrar” under huden. Har en fläck på motsatt höft där jag saknar känsel och har gjort i ca 2 månader, ändras inte nått utan det vart plötsligt så bara. Jag är trött, vilket jag inte är normalt när jag inte har de här perioderna. Har inte haft så jätteont i huvudet mer än några korta attacker utan har mest ont där nacken går över i huvud.
  Fast det är bara just den här gången, ibland har det varit liknande på motsatt sida, andra gånger domnande ansikte, ibland en hel sida som har nått slags pirr/domning. Varierar, men börjar bli trött nu när det hängt i så länge..

 • #5266

  Va tufft med så mycket problem :/ jag tycker de är bra att iallafall dina tidigare läkare tagit det på allvar och tycker det ska undersökas ytterligare. Jag är absolut ingen expert på neurologiska sjukdomar och följde inget normalt mönster alls i min sjukdom, blev sjuk över en natt och då fick jag snabb hjälp eftersom jag var så dålig men med facit i hand så var det mycket konstigheter tidigare som jag och andra bortförklarade som stress och utbrändhet. Det var utbrändheten som gjorde mig så orkeslös, stressen som fick mig att snubbla till medans jag gick, stressen som gjorde mig darrhänt, synen dimmig och så vidare. Det är lätt att vara efterklok men poängen är att lyssna på din magkänsla och stå på dig så du blir ordentligt utredd De behöver inte röra sig om MS och jag hoppas för din skull att det inte är det men om så är det viktigt att få hjälp så fort som möjligt.
  Uppdatera oss gärna hur det går för dig och lycka till.

  • #5267

   Dimmig syn har jag haft 2 gånger tidigare och samtidigt ont i själva ögat, har precis som du tänkt att det nog är stress eller att jag druckit dåligt eftersom det varit så sällan.
   Ska göra magnetröntgen nästa lördag så hoppas de kommer fram till vad det är, att inte veta är hemskt, har väntat sen september på att få komma dit men förstår att de tar värre fall före en sån som mig som ändå fungerar och kan jobba trots problemen.

 • #5268

  Hej! Jag hade liknande symptom som du och min läkare ville göra en MR för att utesluta MS. Det visade sig vara MS så försök få de undersökningar du vill även om MS inte är vad din läkare tror. En MR borde visa men som tidigare sagts så visar ryggmärgsvetskeprovet säkert om det är borrelia eller inte. Lycka till och ta hand om dig!

 • #5394

  Jag är i snarlik sits.
  Nästa vecka har jag tid hos neurolog efter magnetröntgen för snart 3 veckor sedan . Jag har fått veta att det var en synnervsinflamation jag hade för 1 månad sen och att jag också har en tumör på balansnerven. Jag har sedan dec 2017 varit sjukskriven för uttmattning.
  Jag är rädd och orolig men jag tror jag vet att det kommer att bli min diagnos. Varit rädd för allt möjligt. Tumör. Hjärnblödning . Als. Ms. Borelia.
  Nu vill jag bara veta så jag kan leva därefter och få hjälp. Ni är alla starka vars historier jag läst

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.