Copaxone, någon med erfarenhet?

 • Författare
  Inlägg
 • #5814

  Hej,
  Träffade läkaren idag igen efter lyckat andra försök på Lp.
  Jag har tydligen inte mycket till alternativ för medicin pga mitt hälsotillstånd för övrigt, levern i detta fall. Tacksam över att det finns något för mig ändå. Men jag undrar om det är någon som kan berätta lite mer om Copaxone?
  Det jag läst i tidigare inlägg är inte jätte positivt även om jag vet att vi alla svarar olika på behandling. Sprutor klarar jag i dagsläget inte av men jag är tvungen till att lära mig. Jag vill så gärna att denna medicin tar på mig. För vad gör jag annars? Mycket tankar som sagt…. Tack alla ni för ert stöd

 • #5815

  Jag tog copaxone efter att jag tagit avonex vilket jag tyckte var skitjobbigt, var helt utslagen dagen efter medicinering och det gav aldrig med sig. Så copaxone var a god send, inte mkt symptom och inga biverkningar. Så var typ bästa tiden i mitt MSliv😊 sen bytte läkaren till mabthera vilket också funkar helt okej.

 • #5820

  Jag har tagit copaxone i snart 4 år. Visst det är klart det är jobbigt att ta sprutor på sig själv, men med autoinjector som man får till blir det för min del enklare, man laddar den och sen behöver man egentligen bara trycka på en knapp. Men copaxone i sig är fantastiskt, inga biverkningar alls (iallafall för mig). Fasar för dagen jag eventuellt kommer behöva byta läkemedel.
  Kämpa på, ta en dag i taget så hoopas vi att det kommer gå bra med copaxonen 🌸

 • #5831

  Jag har också av olika skäl (mest biverkningar av de andra medicinerna) inte så många alternativ på medicin kvar. Jag började därför med copaxone för drygt 1.5 månad sedan. Sprutorna har jag redan vant mig vid trots att jag trodde det skulle vara svårare. Enda biverkningen jag har haft är stora hudutslag där jag tagit sprutan. Men när det gått lite tid och vi har justerat nåldjup och tidpunkt för sprutan har det blivit enormt mycket bättre och känns inte längre som ett problem. Jag är nöjd hittills och är glad att jag har en medicin som faktiskt fungerar för mig.

  • #5832

   Copaxone va sämsta broms jag haft efter avonex. Fick skov efter skov hade nog nytt skov varje vecka så på mig funkade den inte alls. Tar idag Mabthera.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.