Covid

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13766

   Hej alla fina medlemmar 🙂

   Har några frågor till er angående covid. Nu har det funnits i Sverige i snart 3 år och antar att många som genomgått infektionen tråkigt nog. Olyckligtvis blev jag drabbad för några dagar sedan som också är ovaccinerad vilket jag borde ha tagit för länge sedan 🙁

   Förstår att själva diagnosen inte påverkas av infektionen utan om man står på en immundämpande behandling så är det givetvis immunförsvaret som blir sänkt vilket ökar risken för infektioner.

   Nu till frågorna: vad hade ni för bromsbehandling när ni drabbades av covid? Tysabri eller Mabthera?

   Hur länge var ni trötta samt hade feber?

   Hur lång tid tog det att må som vanligt igen?

   Hur länge var ni sjuka sammanlagt?

   Kände ni att det var jobbigt eller hanterade ni det bra?

   Berätta gärna tack!

   Mvh Sara 🙂

  • #13767

   Jag hade covid i januari ovaccinerad och på mabthera. Fick antikroppsdropp mot covid via infektionskliniken.

   Jag hade aldrig feber, men huvudvärk, hosta, hängig. Jag är fortfarande inte återställd. Har hög vilopuls och rätt trött. Men bortsett från det så mår jag bra. Jag va tvungen då att sitta i karantän i 21 dagar pga att jag smittade längre eftersom jag va immundämpad.

   • #13768

    Vad tråkigt att du inte är återställd, hoppas du blir det snart! Räknas Tysabri som immundämpande eller är det bara Mabthera som hör till det? Hört olika från olika håll

   • #13770

    Jag tror att de är främst mabthera som har blivit de som är i ”farozonen” men jag är inte helt säker. Jag vet heller inte vilka riktlinjer som är nu gällande covid.

   • #13771

    Ja, Tysabri sänker också immunförsvaret – men på ett annat sätt än Mabthera/rituximab. Den reducerar antalet T-celler (man har väl sällan hört så mycket om antikroppar och T-celler som nu generellt sett, haha.), jämfört med Mabthera/rituximab (eller andra anti-CD20 behandlingar) som reducerar antalet B-celler som tyvärr behövs för att bilda ett antikroppsvar efter exempelvis vaccination.

  • #13769

   Tråkigt att du är sjuk. Hoppas du mår okej ändå.

   • Jag får Rixathon (Mabthera).
   • Jag hade ingen feber, väldigt sällan jag får det så inget konstigt för min del. Jag var trött i kanske två veckor.
   • Kanske två veckor tills jag kände mig som vanligt igen.
   • Dottern insjuknade på söndagen och jag fick ont i halsen på måndagen. Sen hade jag ont i halsen tills torsdagen när jag testade positivt. Jag tog test varje dag den veckan. Sen var jag hemma till torsdagen veckan efter. Så en vecka från konstaterad smitta.
   • Jag tyckte att det kändes ungefär som en vanlig förkylning där jag blev lite extra trött. Sen var jag så klart lite orolig innan för hur sjuk jag skulle bli då jag saknar antikroppar trots vaccination. Men det fick ju bra.

   Krya på dig!

  • #13772

   Först och främst: krya på dig!

   Jag skriver inte för att skrämmas nu, utan för att påpeka att du ska utnyttja den fantastiska vård vi har i Sverige!

   Jag hade covid (troligen delta, lite värre virus) förra sommaren och sen även i vintras(troligen omikron som är lindrigare). I vintras var det ingen ko på isen, som en influensa, sjuk en vecka typ.

   I somras var jag riktigt dålig. Står på mabthera. Jag har tagit fyra sprutor (varav tre innan omgången i vintras och ingen innan delta). Jag har idag nästan inga antikroppar trots de fyra sprutorna.

   Jag var hemma med feber i tre veckor innan jag sökte vård i somras. Hade då väldigt hög feber i slutet. Låg sen inlagd i nästan tre veckor för att få hjälp. Låg dock på infektion och inte IVA.

   Mitt tips till dig är att söka vård tidigt! Hellre det än att det blir så långdraget som jag hade det. Var sjukskriven i tre månader totalt och inte direkt stark efter den tiden heller…

   För min del så verkar jag vara väldigt nedsatt av Mabthera. Inte tagit det sen oktober 2020 och ligger fortfarande unde 0,5% av b-cellerna. Ska byta medicinering så snart mina b-celler återhämtat sig 🙂

   Jag har för övrigt återhämtat mig. Jobbat 100% hela våren, men åkte på lunginflammation två gånger under våren (fick lunginflammation också i samband med coviden på sommaren)

  • #13780

   Hej på er !
   Jag får mabthera och nästan fullt vaccinerat. när jag fick covid så kändes absolut ingenting,
   Krya på er

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.