Deltidssjukskrivning

Visar 7 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #15432

   Hej,
   Letat runt men inte hittat någon liknande fråga så skriver här.
   Har nervsmärtor pga av ms:en som är det som framförallt påverkar mig i vardagen. Jobbar just nu 75 och sjukskriven 25.
   Hur gör ni andra med samma problematik, jobbar ni deltid/heltid? Hur länge har ni i så fall varit sjukskrivna? Hur funkar det med fkassan för er?
   Känner mig lite orolig.
   Mvh
   Madde

  • #15433

   Hej,
   Jag Är deltidssjukskriven 25% sedan 3år, p g a fatigue. Var 6e månad vill FK ha ett samtal och intyg av läkaren. De har hittills inte satt sig helt på tvären, men jag har flertalet gånger fått förklara hur fatigue fungerar. Jag jobbar i IT-branschen och styr i stort sett helt själv över mina dagar Tidigare föreslog en handläggare att jag skulle byta till ett annat jobb så jag kunde komma upp i heltid… ett sådant jobb finns inte.

   Hur funkar det med FK för dig?

  • #15434

   Okej, tack för svar.
   Dem har “krånglat” lite och läkaren fick komplettera intyget. Min sjukskrivning går ut 28 januari, och jag funderar på hur det går efter det. Är lite olika i dagsformen hur smärtan ter sig, men har ju smärta varje dag, kan inte säga att det blivit varken sämre eller direkt bättre av att jobba mindre.
   Men vet inte riktigt hur framtiden ter sig!

  • #15435

   Lycka till, kom ihåg att du har rätt att vara sjukskriven för komplikationer av en allvarlig kronisk neurologisk sjukdom.

   /Henrik

  • #15436

   Tack så mycket!

  • #15438

   Jag orkade inte med sjukskrivning med allt det innebär, jaga läkarintyg, kontakt med FK och räkna timmar när man ex skulle vabba. Kom istället överens med min chef om att gå ner i tid (har små barn, så kan vara deltidsledig för det och var det innan jag blev sjuk också). Jobbar idag 80%.

  • #15448

   Jag klarar inte av att jobba mer än 80 % pga hjärntröttheten. Har inte orkat krångla med sjukskrivning och FK så har också valt att gå ner i tid på egen hand i många år. I år fyller min yngsta 8 år och då har jag inte längre rätt att gå ner i tid utifrån barnen. Då kommer jag att behöva sjukskriva mig på 25%. När jag pratat med neurologen har de beskrivit att de ser det som självklart och att de inte brukar ha några problem att få igenom det hos FK. Läkaren beskrev att de flesta patienter de har med MS jobbar deltid.

  • #15449

   Jag förstår att ni inte orkar med det. Är också inne på det, att själv bara gå ner i tid.
   Vi har inga barn ännu, och MS:en gör ju inte det enklare med den biten heller, måste ju passas in mellan behandlingar å så.
   Men så tänker jag också framöver.
   Tack för era svar!

Visar 7 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.