Diagnos idag

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #11875

   Då fick jag idag veta att jag har ms. LP har ej tagits än, men läkaren kunde ändå konstatera att så var fallet. Jag är inte chockad jag har länge känt på mig att något inte stämmer. Och mina symtom med känselbortfall och stickningar har varit tydliga. Tydligen har jag haft sjukdomen i flera år. Jag är rädd, allt är så nytt. Jag fick barn för 8 månader sedan, och har även en liten kille på 2 år. Mitt i allt. Mitt i livet.

  • #11876

   Förstår rädslan. Men, det är så bra att det är upptäckt och att du kommer få hjälp! För mig hjälpte det mycket att prata med andra/höra om andras erfarenheter kring MS. Kände mig plötsligt inte så ensam längre! Om du har Facebook skulle jag rekommendera dig att gå med i Facebook-gruppen ”unga med MS”. MS-podden var också ett stort hjälpmedel för mig, så den rekommenderar jag också.

   Du är stark. Hoppas du kommer till ro snart med rädslan!

   • #11880

    Tack för ditt svar! Ja, jag tycker det var så läskigt också att höra hur många plack som hittats. Känns läskigt.

    Ms podden har jag faktiskt redan lyssnat på lite, den hjälper! Och den gruppen gick jag med i 🙂 tack!

  • #11878

   Så var det för mig med. Hade haft sjukdomen i några år innan diagnos. Barnen var 1 och 3 då.

   Nu är det 6år sedan diagnosen och livet går vidare. Det kanske blivit lite fler gupp på vägen än det kanske varit annars, men det behöver inte vara sämre för det.

   • #11883

    Så skönt att läsa ditt svar, tack ❤️

  • #11879

   Åh jag förstår att de känns som en betongvägg i ansiktet och så kommer de kännas ett tag. Man kommer fundera över rullstol och kognitiv påverkan och så får de vara.

   Ms är inget man dör av, förloppet ser helt olika ut för oss alla. Vissa har de i massa år utan att ens ägna en tanke åt ms andra hamnar i rollstol och får många skov. Jag är (gissningsvis) i din ålder, har en pojke på två och en flicka på tre månader. Jag har med största sannolikhet haft ms sen 2003 men fick diagnos 2019 🙄 kände som du, mig lättad över v att inte bara vara inbillningssjuk eller ha en hjärntumör. Fick medicin direkt och har noll sjukdomsaktivitet idag. Känner mig frisk och pigg (bortsett från småbarnsförälderkaoset)
   Du kommer få bra hjälp och bra medicin.

   Man lär sig att leva med ovissheten av framtiden när man har ms.

   PS de finns en grupp som heter mammor med ms på fb som jag kan tipsa om 🙂

   • #11884

    Tack för ditt svar, som ger hopp ❤️ Är med i den gruppen, fantastisk!

Visar 3 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.