Dysfagi

 • Författare
  Inlägg
 • #8542

  Nån som har dysfagi? Allt hos mig pekar åt det hållet 🙁 är så jävla nervös och rädd hatar den här jävla ms skiten och vad den gör med min kropp önskar bara jag va normal

 • #8544

  Jag har antagligen Dysfagi. Har fått hjälp med knep av min arbetsterapeut som tidigare jobbat på dysfagi mottagning. Det hjälper faktiskt rätt så mycket.

 • #8593

  Vad är era symptom på dysfagi? Och dysfagi, är det en skov som orsakar plack och syns på MR?

  Ibland vaknar jag och hostar kraftigt på nätterna. Som att jag vid ett andetag inte får luft. Händer oftast bara en gång och i början på natten när jag somnat. Händer kanske varannan vecka en gång. Inte ofta men obehagligt.

  Just nu har jag också lite hosta efter att jag ätit. Vet inte om det är pga en förskylning för 2 månader sen.. var rejält förskyld.

  • #8599

   För mig är det så att jag lätt sätter i ”vrångstrupen” framförallt när jag dricker eller typ äter soppa…. lättflytande…. det beror tydligen på att signalerna till sväljreflexerna går för långsamt. Senaste veckorna har jag även haft svårt att svälja fast föda. Det är som att det inte åker tillräckligt långt ner när jag sväljer och att jag inte har riktig ”kraft” att få ner maten när jag sväljer.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.