Effekt av kortison

 • Författare
  Inlägg
 • #6343

  Har dragits med ett långvarigt skov med diverse symptom i minst fyra månader. För en vecka sedan rampades symptomen upp istället för att bli bättre. Började få mindre kramper här och där (spasticitet?). Därför fick jag påbörja tre dagars intravenöst kortison. Redan idag efter första dosen känner jag förbättring av symptomen. Inga kramper, interna vibrationer samt lättare att stå. Kan det vara en ”riktig” förbättring eller är det bara pga den uppspeedade känslan av kortisonet? Det är väl olika för alla men har någon varit med om att det tyvärr inte är någon bestående förbättring? Vågar knappt ta ut nån glädje i förväg…

  Vore jättetacksam för svar.

 • #6344

  Hej!
  Jag fick ett skov i våras som orsakade känselbortfall i hela underlivet och eftersom en del viktiga funktioner kunde påverkas fick jag kortison intravenöst två gång under två dagar. Kortisonet tog bort skovet helt och det har inte kommit tillbaka. Kortisonet passade också på att slå ut en muskelinflammation jag hade, mycket praktiskt 😊 Lycka till!

 • #6418

  Haft Ms över 11år. I jan 2017 hade jag värsta skovet nånsin då jag va förkyld. Kunde knappt gå balansen slogs ut. Fick kortison 3 dagar. Efter en vecka börja symtomen gå tebax inom 3 veckor va jag återställd skovet gick så gott som tebax helt kan inte kalla det annat än mirakel:

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.