Efter en graviditet

 • Författare
  Inlägg
 • #6205

  Jag undrar hur tiden under och efter graviditeten har sett ut för er som har barn?

  Jag mådde bra under graviditeten, men efter förlossningen så bröt det ut, började må väldigt dåligt, fick mycket konstiga tankar som rörde min MS. Jag fick problem med synen och domningar på högersida av kroppen.
  Fick kortisondropp då dom trodde jag hade fått en skov. Det visade sig efter mr att det inte va någon skov. påbörja min Mabthera behandling och har mått bra efter de, men nu vaknade jag upp för två dagar sen med smärta i min vänstra hand, känner att kontrollen har blivit sämre och svårt att greppa saker.

  Har ni andra också blivit påverkade efter en graviditet?

 • #6207

  Jag utreddes för ms under min graviditet. Jag misstänkte på allvar ms redan innan graviditeten mest pga min syn förändrades och kontrastseendet blev sämre vid ansträngning/värme. Kort efter att jag blev gravid började min syn sakta men säkert bli sämre och ca 1 mån in i graviditeten insåg jag att jag såg dubbelt. Det gick tillbaka utan mediciner efter ca 6 månader. Jag fick diagnosen efter att jag fött och har inte haft något skov efter. Min dotter är nu 4 månader. Dock är jag trött, känner mig lite halvyr i huvudet, har värk i fötterna efter vila och även lite värk i fingrarna. Jag vet inte vad som beror på ms och vad som beror på hormoner och återställning efter förlossning? Jag äter tecfidera och hoppas att den fungerar så pass bra att jag får positivt besked vid nästa mr nästa år. Vi vill skaffa ett barn till framöver, och jag är såklart orolig att sluta med medicin under den perioden eftersom jag fick dubbelseende sist…. men jag har alltid velat ha 2 barn och ms ska inte stoppa det!

 • #6209

  Jag fick mitt första skov i slutet av graviditeten med domningar och känselbortfall som började under brösten och hela vägen ner till tårna. Allt försvann någon månad efter förlossningen och kom tillbaka igen någon månad efter det och då fick jag domningar i hela vänster sidan. Även det försvann och sedan drabbades höger sida men då kunde jag knappt gå och styrkan i handen försvann, fick dra upp mitt ben i sängen när jag skulle sova osv för att jag inte fick upp det själv. Var riktigt obehagligt men fick gå på rehab och blev sakta med säkert bättre och idag mår jag nästan helt bra och bär min son hela tiden för att jag inte kunde göra det under mitt senaste skov. Dock bränns det fortfarande i benet hela tiden och domnar bort titt som tätt, har forfarande lite känselbortfall i både arm och ben men jag kan ju fungera som vanligt så jag är glad att det är så bra som det kan vara under omständigheterna. Har också fått mabthera som behandling. Fick min diagnos för 2 månader sedan. Återstår att se om den fungerar för mig! Känns just nu som att hela kroppen är ett enda stort kaos, men det tar väl tid att lära känna sin ”nya” kropp..

 • #6213

  Jag har fått ett barn! Omedicinerad 4 månader innan graviditeten pga IVF ammade tre månader fick sen ett skov med känsel bortfall ena sidan ac kroppen, såg flugorna gå på mig men kände det inte..

  Nu fick jag sista mabtheran i oktober, är gravid med bf 11/10 sen får vi se jag är livrädd 😔 tänkt nog amma ngn månad men sen medicinera igen!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.