Får ingen hjälp!

Visar 7 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #11775

   Hej!

   Den 18 aug 2020 drabbades jag av konstiga symptom. Det började när jag kom hem och satte ner mig, då kännde jag hur det strålar ner i vänstra hand/ben ,samtidigt kom yrsel och domningar i vänstra hand/ben. Senare började det dyka upp ansra symmptom: domningar i ansikte, värk i ögonen ,bränande känsla, vinglig gång,ryckningar i ögonlocket. Ögon värk höll i sig i ca 4 veckor. I nu läget känner jag mig jätte trött ,mina ben / händer känns tunga. Har varit hos läkare och neurolog men jag upplever attt jag inte tas på allvar.Vill tillägga att jag lider av vokala ticks sedan 16 års ålder och har kontakt med psykiatri och psykolog. Det kan vara orsaken till att jag inte tas på allvar. Jag har också varit utomlands och gjorde Magnet röntgen av huvudet utan kontrast, den vissade ingenting konstigt. Jag vill få hjälp i Sverige det är ju här jag har bott halva mitt liv. Kanske någon här kan tipsa mig om en bra neurolog, skulle vara jätte tacksam. Tack för en bra sidan!

  • #11776

   Hej tråkigt med det du berättar.
   Men här i Sverige har du varken fått göra en LP eller MR?
   Har du gått via akuten.. eller via VC??

  • #11777

   Jag har varit på akuten men de skickade mig till VC. VC skickade mig till psykiatriska mottagningen och där hänvisade de tillbaka till VC. Mr gjorde jag utomlands två månader efter jag fått besfär. läkaren på vc sade att de har redan tagit blodprover och kan inte göra mer.

  • #11778

   Jag hoppa att någon här kan ge sig råd. Vart bor du nånstan, region?

  • #11779

   När de har skickat dig till psyk? Vad säger de? Det du har kan ju ändå inte ge så mycket besvär som du har ju.. låter konstigt

  • #11780

   Om du har gjort en magnetkamera av huvudet utan anmärkning så är det med stor sannolikhet inte MS. Men symptomen låter neurologiska. Så jag förstår att du kan ha hamnat i kläm mellan olika delar av vården.

   Det är ett vanligt problem när man redan har en diagnos att allt skylls på den.

   Har du fått en neurologisk bedömning i Sverige?

   • #11782

    Jag var nyligen hos en neurolog där jag bor efter att ha skickad en egenremiss. Han gjiorde en vanlig undersökning av mina reflexer och kunde inte se att mina symptom berode på någonting neurologisk.

  • #11786

   Hej !
   Jag bor i blekinge och kan bara säga att vården i dessa län är urkass på den neurologiska biten .
   Jag ha konstaterad Ms och fick liknande dina symtom. Det syns inget på mina mr.
   Det finns inget på blodprov mm.
   1 1/2år har gått med extrem trötthet ticks och huvudvärk från helvetet.
   Men utan hjälp…..
   Jag har gett upp orkar inte kriga mer,och det är dit dom vill ha en….så man blir bortglömd.
   Hoppas att du orkar kriga.
   Kram

   • #11820

    Det är så tråkigt att höra sånt här.
    Jag trodde jag var ensam. Jag gick runt med symtom från 2005 till 2020. Ingenting hittades, varken MR eller LP. Fick min diagnos för exakt 1 år sen, då hittade de 6 “gömda” plack, efter 2 h i MR då en mer ingående analys gjordes. Stod på mig, träffade specialister i Örebro, Stockholm och Uppsala.
    Ge inte upp!

  • #11789

   Hej!
   Jag har fått en MS diagnos, utan att det syns på MR. Men mina bilder är nu sända på granskning till neuroradiologer. Min diagnos är ställd: Multipel skleros, kliniskt med likvorpati i form av oligoklonalitet.

   Be om att få göra ett ryggmärgsprov. På mig syns dock hyperreflexer i benen.
   Du skrev att dina reflexer är normala. Men stå på dig. Dina symtom låter neurologiska. 🤔

Visar 7 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.