Fatigue av Mabthera?

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12844

   Hej alla!
   Detta kanske finns skrivet redan under Mabthera tråden, men den är så otroligt lång så har inte lyckats hitta de jag söker.

   Ni som får Mabthera som behandling, är de någon som upplever fatigue av den? Fick min 1a dos den 15dec, sedan dess har jag upplevt just denna förlamande tröttheten. Innan behandling så kände jag aldrig av “ms-tröttheten”, å precis efter behandling kom den. Känns som att den då hör ihop mer med medicinen, som biverkning? Någon som har liknande problem? Vad isf har hjälpt? Har de blivit bättre med tiden, lr har ni fått medicin??

   Tacksam för svar! Allt gott

  • #12845

   Hej,

   Jag har fått två doser av Mabthera och upplever det exakt likadant. Efter första dosen kunde jag sova 15h per dag iaf en månad efter dosen och var tröttare än vanligt även efter det. Min läkare och sjuksköterskor skyllde på att jag var stressad och hade utmattningssyndrom…det blev betydligt bättre efter några månader. I slutet av november fick jag min andra dos och är tillbaka på samma ruta igen. Återigen skyller man på att jag är stressad och säger att det inte har något med biverkningar eller medicinen att göra.

   Har inte fått någon hjälp alls. Det enda jag kan göra för att det blir bättre är att sova MASSOR och att jag lyssnar på kroppen när den behöver vila. Ska träffa min läkare nu i januari för att prata om att eventuellt byta medicin igen då jag inte klarar av en normal vardag med denna trötthet 🙁

  • #12846

   Hej!
   Tagit Mabthera sedan 2017. Först 2 ggr per år och nu en gång per år. Jag har varit väldigt trött på själva behandlingsdagen alltid (men mycket pga antihistaminet). Men har alltid varit tillbaka på banan och jobb dagen efter. Kanske tagit ca 2-4 dagar innan jag känt att jag också kunnat träna osv som vanligt.
   Så känner inte igen fatigue. Har dock varit mer och mer trött senaste åren men samma gäller min man (ej MS) och tror snarast att det är 9 år med småbarn som gör sitt…
   Hoppas du kommer känna dig piggare tiden efter kommande Manthera-behandlingar.

  • #12849

   Hej!

   Jag känner tvärtom. Har fått behandling två gånger och har varit hur pigg som helst efter men tror det beror på kortisonet man får.
   Känner inte av trötthet som jag vet många med MS gör men jag tränar mycket på gym så tror att det påverkar mig positivt.
   MS är en konstig sjukdom som påverkar oss alla väldigt olika helt klart!

  • #12850

   Tack för alla svar!
   Belson du å jag verkar iaf ha lite likande problem. Hoppas ni kommer fram till ngt vettigt nu i januari när du träffar din läkare.
   Ni andra, skönt att de verkar fungera bra för er! 🙂

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.