Feber och sjukkänsla vid trötthet/fatigue

Visar 11 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #7073

   Hej,
   Jag undrar om någon mer känner sig febrig och sjuk vid trötthet/fatigue?
   Efter min diagnos, i feb 2018, kunde jag vid mindre ansträngning såsom att hänga tvätt eller gå en liten promenad få feberkänla och influensasymtom. Efter ca tre månader av nästan daglig känsla av feber fick jag i sep Modafinil då man kopplade det till fatigue, att kroppen blir så utmattad och därför svarar med dessa symtom. Det hjälpte men nu sedan 1,5 månad är jag där igen med nästan daglig känsla av feber och sjukkänsla. Det är värst de dagar när jag jobbar och oftast börjar jag känna mig dålig efter lunch eller under eftermiddagen. Många alvedon blir det… Jag har ca 36,5 i grundtemp och sällan är jag över 37,4- 37,5 så jag har ju ingen medicinsk feber men känslan är ändå där. Min ssk kan inte helt förklara detta så jag undrar därför om någon där ute också får dessa känningar?

   Trevlig helg och tack alla som delar med sig av sina erfarenheter och ger uttryck för ett så starkt stöd💝 🌟 Det är en sån trygghet att veta att man inte är ensam!
   Mvh Lisa

  • #7074

   Hej,
   Jag får också så! Jag ska träffa läkare nästa vecka och prata om detta med han tänkte jag. Jag brukar ligga på 36 i temp men har i flera månader legat mellan 37,4-37,8 i temp och känner mig febrig utan andra symtom. Hoppas jag kan få någon förklaring på detta. Jag läste någonstans att man vid MS kan ha fel på den kroppsliga termostaten men vet inte om det beror på de. Får se vad läkaren säger nästa vecka.

   De är extremt jobbigt att gå med förhöjd temp!
   Mvh Mikaela

  • #7075

   Jag känner exakt samma! Kommer lite till och från, smygande feberkänsla. Alvedon fungerar bra. Misstänker att stress kan vara utlösande för mig, och ibland så får jag typ feberfrossa- bädda ner sig i sängen läge typ.
   Men oftast så kan jag ta alvedon och köra på som vanligt. Jag brukar ta som en lite varning eller signal om att tagga ner på tempot lite grand, och kanske sova en stund extra.
   Testade också modafinil och likn. Men jag blev så mentalt utmattad av det tillslut.
   Står på Mabthera, vad står ni på?

  • #7077

   Känner igen mig!
   Har drabbats av feber flera gånger under hösten/vintern 2018. Av någon anledning på min 20 årsdag och på julafton. Det är inte som febern förr utan går över snabbt och sedan är jag bara tung i kroppen en vecka o där efter på benen igen. Likadant för några dagar sen då jag var ute och sprang sedan blev JÄTTE förkyld verkligen TÄPPT samt lite feber… gick över på en dag? Efteråt har jag bara fått ta de lugnt då jag känner mig ”tung i kroppen”…
   Känns som om detta har något med väder att göra? Alltid tyckt att hösten och vintern är så suddiga. Att man mår bra men ändå inte 100% bra. Som att det känns som om man är ”sjuk” hela tiden även om man är frisk. Tror kanske vädret generellt gör en trött och vi med fatigue blir drabbade mer än normalt vilket då gör att kroppen får jobba extra mycket och då uttrycker en ”influensa-känsla”. VET INTE! Tycker det är skönt att ni delar med er så en inte är ensam om det.
   Tack!
   Och kram till er kämpar!

  • #7078

   Förut blev jag otroligt sjuk sängliggandes en vecka. Nu blir jag lite sjuk under kort stund. I tisdags kom jag inte upp ur sängen, var så omänskligt trött och förkyld. Frös och lite feber. Vilade två dagar med alvedon och nässpray. Hur pigg som helst efter 2 dagar. Kändes så fel att va borta från jobbet.. och just nu är det mycket jobb och stress i livet tyvärr..

  • #7079

   Jag känner inte feberkänsla men vid minsta ansträngning (precis som du) så får jag suddigare syn och känner mig tung i huvudet…. som att jag är jättesnsträngd fast jag egentligen inte är det…. detta kallas väl för pseudoskov? Jobbigt äre iaf…… vid städning tex så får jag dela upp det och ta många pauser!

  • #7080

   Känner precis så hela dagarna sedan första stora skovet i juni!
   Lite feberkännsla är vardag. Tung och oberäkneligt trött bara pang många gånger om dagen.
   Små förkyld hela tiden men det är mycket vädret tror jag.
   Även mabtheran känns som den spelar in!

   Härdar ut med bra och dåliga dagar med en pissig grundkännsla i kroppen hela tiden!
   Att vara 100% i de ca 50% man är ( eller lägre) kan nog vara en vardag med massa jobbiga symptom.

   Är med er och känner med er bröder och systrar!

  • #7087

   Så fort jag tar ut mig för hårt reagerar kroppen direkt med feber. Det är precis som att den har lärt sig att “hon lyssnar inte, sätt in det tunga artilleriet!” Känns som att kroppen är tung samtidigt. Får jag feber reagerar alla mina andra sjukdomar så kroppen har väl lärt sig att då går jag till slut och vilar.

  • #7167

   Hej igen i feberdimman,

   Uppenbarligen är jag inte ensam om detta, tack så mycket för era svar.
   Ja detta är verkligen besvärande och frustrerande. Jag tolkar också febern som symtom på stress och trötthet men tycker mig inte bli bättre av vila. Var hemma hela förra veckan från jobbet för att kroppen inte orkade men igår när jag var tvungen att jobba igen kom feberkänslan redan på förmiddagen. Jag kan tillägga att min syn också blir påverkad, skärpan försvagas och jag kan även få en släng av lite nystagmus. Blir väl lätt en ond cirkel, jag oroar mig för att inte orka och oron i sig kanske skapar trötthet. Även om stress skulle vara den utlösande faktorn vill jag ändå hävda att det är sjukdomsrelaterat, oavsett vad sjukvården säger. Jag har haft stressiga perioder innan jag fick min diagnos och då var inte feber och sjukkänsla något jag upplevde. Jag tolkar era svar och upplevelser som att ni också drar den parallellen, det har med MS:en att göra.
   Jag äter tecfidera sedan snart ett år så vi verkar behandlas med olika bromsmediciner. Jag hoppas att vi kan få lite klarhet i detta och om/vad man kan göra för att må bättre.

   MVH Lisa

  • #12035

   Hej!
   Jag har fått exakt samma sedan i början av Mars. Sjukdomskänsla hela tiden och feber vid minsta ansträngning….🤯

  • #12036

   Testat negativt för Corona samt alla andra prover också normala, bör tilläggas..

  • #13975

   Hej hej
   Jag är ganska ny här & fick diagnos i slutet av juni i år. Går på Tysabri, men ska byta till Rituximab efter årsskiftet. Har nu haft 37.4-37.9 i över två veckor och det påverkar mig jättemycket, som restsymptom men även pirrningar i ben, armar och huvud. Får ni också så? Vore ju osannolikt om ett nytt skov börjat samtidigt som jag har feber… Ska tilläggas att jag har börjat jobba igen samt att febern bröt ut efter att jag var på ett yogapass (så det låter lite som er andra här att det kommer efter ansträngning, stress eller utmattning). Allt gott, Malin

Visar 11 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.