Feberliknande värme, hjälp!!

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #8788

   Hej!
   Jag har funderingar kring ms och värmen som jag har stått ut med nu i ca 1,5 år. Det är en värme som man kan jämnföra med känslan när man har feber. Jag kan få en otroligt snabb höjning av min tempratur vilket jag märker av i ansiktet då de känns som att huvet är inlåst i en bastu. Dom här “attackerna” av värme kan hända flera gånger på en dag och är olika intensiva och under håller kvar sig allt mellan 20 minuter till flera dagar. Men samtidigt kan de variera och gå en dag då jag inte känner av dessa “attacker”. Jag vet alltså inte när och hur intensivt detta blir och hur länge de varar. Jag blir bara varm utan svettningar. När allt detta startade så tog jag kontakt med min ms-läkare. Vi kontrollerade min ms, jag bytte min medicin, jag tog prover för kolla sköldkörteln och kollade till och med om de kunde ha varit att jag för tidigt gått in i klimakteriet (jag är 24 år). Men ingenting av detta har lett till nått resultat. Min läkare har nu lagt ner all försök för att hitta en lösning och sagt att de är min ms som är boven. Kan även tillägga att jag fick min ms då jag var 21 år och inte haft några skov eller problem med min ms sen diagnosen kom.
   Så nu undrar jag, finns det någon som kan relatera, har tips eller kunskap om just detta? Vad ska jag göra? Och vad kan de vara? Kan de va min ms? All hjälp uppskattas verkligen, hur lite eller stor den är för denna värme har förstört och förstör fortfarande så fruktansvärt mycket för mig. Allt blir lidande pga av detta och jag kan inte ha ett “normalt” liv.

   Tack på förhand!

  • #8789

   Hej FB har en sida slå ms gå med i en av grupperna där. Där kan du få svar.
   Många medlemmar

  • #8790

   Hej! Tråkigt att du har det så. Vilken medicin har du? Spontant tänker jag att det låter lite som flush, kan vara biverkning av både sjukdomen och medicin som jag fått det förklarat för mig.
   Jag får emellanåt värmevallningar (33år, så inte heller klimakteriekandidat) men jag har löst det med kylväst och kylkeps, för stunden. Har med västen till jobbet, lägger den i frysen och tar fram så fort jag känner det behövs snabb nedkylning.
   Googla flush och se om du hittar tips som kan hjälpa dig där, eller åtminstone ta dig en bit på väg. Ha det gott och hoppas det blir bättre för dig!

   • #8791

    Tack för svaret jeanettel!
    Det är inte riktigt som flush, har haft problem med det tidigare när jag tog mina andra mediciner. Detta med värmen är helt annorlunda då de verkligen känns som feber. Jag blir som dåsig/matt av värmen som man blir vid feber. 6 månader efter att värmen började så fick jag min nya medicin och efter det så fortsatte detta med värmen likadant som den gjort hela tiden. Min läkare säger att det här med värmen kan hon inte riktigt förklara vad de beror på eller vad de är utan bara att de troligen är ms. Känns mest som att hon gett upp och “skyller” på ms då hon även säger att hon aldrig stött på värmeproblem som jag har hos andra ms patienter.

    Tack så jätte mycket för svar iallafall, de uppskattas! Ha det gott!

  • #8792

   Hej, jag fick det tidigare närmare mitt första skov men det verkar ha läkt på något vis för jag upplever det väldigt sällan nu för tiden.

   I mitt fall blir jag dock inte varmare “på riktigt” utan det har enbart varit sinnesförnimmelser. Jag vet ju därför inte om vi har samma problem. Jag har faktiskt bara hanterat det på så vis att jag tänkt att det här finns inte på riktigt dvs det kan inte skada mig, sen har jag mest fokuserat på att “gå in i känslan” istället för att försöka fly den. Till slut har jag mest bara noterat att den är där tills den går över.

   Ett tag hade jag också flusher som biverkning från min medicin. Då blev jag dessutom ceriserosa i ansiktet och supervarm på riktigt vilket inte var så kul. Då använde jag kylarmband men sen bytte jag broms efter ett tag (hade många biverkningar).

   Hoppas att du hittar ett sätt att hantera detta på!

  • #12603

   Hej,
   Vet att det är nu är ett antal år sedan du skrev om detta besvär. Men har upplever just nu precis samma värme, specifikt i ansiktet. Har också gjort ett antal försök med läkarundersökningar, olika kylmetoder, mediciner etc men utan framgång. Upplever du fortfarande samma besvär eller har det blivit bättre med tiden?

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.