Fem år med tecfidera

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #15193

   Hej alla!
   Var på min 7-8e mr i veckan och jag har inga nya plack!
   Blev diagnostiserad sommaren 2018 och blev satt på tecfidera och d-vitamin.
   Det har alltså gått fem år utan skov och ingen är gladare än jag. Ska träffa läkaren om någon vecka, och förra året sa han att jag skulle fundera på om jag ville fortsätta äta medecin om nästa års (denna) mr visade oförändrad aktivitet. Vad tycker ni? Bör jag fortsätta för att medicinen bevisligenfungerar eller bör jag testa en period utan?

  • #15194

   Jag har haft tecfidera i över 8 år nu och hade gärna också slutat med den. Inte haft några direkta symptom på sjukdom under tiden och inga nya plack.

   MEN man vet ju inte heller om det är tack vare medicinen som man mår bra så det är en svår fråga.

  • #15195

   Såklart är detta ett beslut som neurologen ska överväga tillsammans med dig. Jag hade Tecfidera i 1,5 år, gjorde två MR under tiden och inga förändringar, men jag tyckte fortfarande att jag mådde relativt dåligt, trötthet och mycket symptom. Dessutom var intag av tabletter och flush ganska jobbigt. Min neurolog föreslog Mabthera som alternativ. Nu har det gått 3,5 år sedan dess och jag mår riktigt bra. Bättre med tröttheten och symptom från tidigare skov och inga förändringar på MR. Att få en infusion en gång per är dessutom fantastiskt, jag blir inte påmind om sjukdomen varje dag…

   Lycka til!

  • #15196

   Har haft diagnos sedan okt-17 och Tecfidera under hela tiden. Inga plack eller skov under den tiden. När jag träffade min neurolog sist sa han att om jag hade varit lite lite äldre (är 37) hade man kunnat börja diskutera och fundera över att fasa ut den men att det fortfarande dröjer några år. För mig personligen kändes det fullt rimligt och vettigt. Jag har inte heller biverkningar så för mig gör det inget att fortsätta ett tag till, även om det skulle vara placebo att ta Tecfideran.

   Långt inlägg på att jag egentligen bara ville säga att jag instämmer i Kenta89’s tankar och som Henbo säger är det ju vettigt att diskutera med neurologen. Inte ett beslut man göra vill spontant och hastigt, tänker jag 😊 Men fantastiskt roligt och hoppfullt att du fått må bra under den här tiden!

  • #15407

   Någon som vet hur lymfocytvärdet ska se ut för att man inte ska ta Tecfidera (med risken för PML)? Mitt är 0,9 x 10^9/L * och jag har inte lyckats först om jag kan vara kandidat för denna medicin eller inte…

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.