Förkylning efter förkylning

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13014

   Fler än jag som ständigt drabbas av förkylningar? Jag har en son på 3 år och han drar ju med sig mycket från förskolan. När han är hemma med förkylning så får jag det veckan efter varenda gång!
   Känner verkligen att jag har blivit mer känslig sedan jag började med medicinen.
   Hur är det för er andra?
   Känner ni av ert försämrade immunförsvar på detta sätt att ni oftare drabbas av förkylning eller andra sjukdomar?
   Har ni något tips för att undvika detta? Höja immunförsvaret!

  • #13015

   Till att börja med, vilken medicin står du på? Många bromsmediciner fungerar ju genom att modulera immunförsvaret på olika sätt, för att bromsa sjukdomsaktiviteten. Själv står jag på rituximab/Mabthera, och verkar ligga hyfsat normalt, förutom ett år då det visade sig att mina igG-värden sjunkit lite väl mycket. Då fick jag bältros och långdragen hosta i två omgångar som varade i flera månader. Man valde då att glesa ut behandlingen något.

   Överlag känner jag att det är något man många gånger “får ta”, så länge fördelarna väger tyngre än nackdelarna. Det är nog svårt för de flesta som har ett barn på tre år att undvika att bli sjuka när denne drar hem sjukdom från skolan, även de som har ett normalfungerande immunförsvar. Sedan är jag väl säkert lite färgad av att jag var sjuk nästan jämt när jag var liten, fick varje förkylning och influensa som gick i stort sett. I vuxen ålder har det varit lite bättre, till och med större delen av tiden då jag stått på rituximab, med undantag för det där jobbiga året med bältros och hosta.

  • #13017

   Jag är typ alltid förkyld, har barn som går i skolan, dom är 7 och 9 år gammal, men tycker jag drar alltid på mig förkylning, oftast på kvällarna är jag rätt slut av mig och känner rätt dålig, jag går på behandling tysabri, men märkt att jag har rätt dåligt immunförsvar, och går på vitaminer för att må lite bättre, och det hjälper trots att jag alltid är förkyld och ont i huvudet, men för mig fungerar den bra tycker jag än så länge,

  • #13032

   Är inte oftare sjuk på mabthera, men liksom Emma har jag fått bältros precis efter en behandling och åker jag på årsinfluensan så blir det ofta en lunginflammation av det.

Visar 3 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.