Försäkringar

 • Författare
  Inlägg
 • #1813

  Hej!

  Hur har ni gått tillväga med era försäkringar?
  Vad finns det för ekonomisk hjälp att få?

  Känns som en djungel där ute…. Har Länsförsäkringar 🙂

  Julia

 • #1814

  Vanlig hemförsäkring går att skaffa. Men sjukförsäkring är nästan omöjligt att få pga sin Ms.
  Ang ekonomisk hjälp. Kuratorn brukar kunna hjälpa med olika förslag.

  • #1816

   Hej! Ja okej, försäkring har jag redan som tur är men svårt att veta vad jag faktiskt kan få ut av den. Tex velar dem om jag är på min barnförsäkring (då jag fick mina symptom) eller vuxenförsäkring (då jag fick diagnos)… Och i så fall missar jag ekonomisk första hjälpen om jag förstått det rätt. Det är lite surt. Men det finns kanske annat som sagt som jag kan få hjälp med.

   Men bra förslag, då kan jag höra med kuratorn nästa gång jag är där.

 • #1817

  Jag hade barnförsäkring från trygg hansa som gäller tills jag fyller år i oktober sen blir den vuxen istället. Ringde dem och dem skicka papper om fullmakt. Ett par månader senare fick jag 10% av det totala försäkringsbeloppet sen hade den försäkringen även månadsbetalning om man inte kunde jobba 50% eller mer fram tills jag blir trettio. Detta har precis börjat fungera så fick en klumpsumma för mer än ett år och nu får jag varje månad.

 • #1818

  Jag har också Länsförsäkringar och gjorde en anmälan så fort jag fick min diagnos. Något år senare gjorde de en delutredning och ytterligare nått år därefter en slututredning.

  Baserat på hur skadad jag ansågs vara vid dom tillfällena så betalade de ut pengar i klumpsummor. Det finns även ersättning att få för varje dag man ligger inne på sjukhus och säkert andra typer av ersättningar likt det @angelica beskrev.

  Jag bråkade rätt mycket med mitt försäkringsbolag i samband med övergången till vuxenförsäkring. Först erbjöd de nämligen en vuxenförsäkring utan hälsoprövning då jag varit kund länge. Efter att ha skickat in papper om det fick jag fler papper om att jag visst måste göra en hälsoprövning. Efter att ha fyllt i den fick jag avslag. För jag hade ju MS!!! Duh!!

  Efter många samtal gav jag till slut upp. Arg över att det verkar vara allmänt vedertaget att dela upp försäkringar i barn + ungdom och vuxen för att kunna kasta ut folk om dom blir sjuka.

  Några månader senare blev jag dock uppringd av någon högre upp på Länsförsäkringar. Han bad om ursäkt och sa att jag skulle få det jag blivit erbjuden. Så nu har jag som tur är en vuxenförsäkring samt har fått ganska bra ersättning för min sjukdom.

 • #4981

  Hej @tcmnord och varmt välkommen hit!
  Jag har sammanfogat ditt ämne med ett annat som är snarlikt. Detta för att samla all information på samma ställe. Tror du kan hitta ett och annat i inläggen ovan.

 • #4938

  Hej!

  Fint och tryggt att det finns ett forum för oss med MS! 😊

  Fick min MS-diagnos i slutet av november och första dosen Mabthera den 15/12.

  Har kollat runt lite på sjukdomsförsäkringar. Hade oturen att barnförsäkringen (som gäller upp till 25års ålder) avslutats. Har läst att den bland annat täcker sjukdomar såsom MS och har en bekant som fick 180.000 som plåster på såren. Det finns ingen försäkring som kan tecknas i efterhand för atttäcka upp för lidandet men tänker nu att jag ska teckna en försäkring för framtida eventuella besvär. Har kollat runt en massa men har svårt att förstå vilken som är ”bäst”.

  Skulle uppskatta om ni som är lite mer kunniga och själva har tecknat försäkringar i efterhand (efter diagnostisering) kan berätta lite vilket försäkringsbolag ni anser är bäst och varför.

  Tusen tack ❤️

 • #4940

  Jag tror tyvärr att du kommer att få väldigt svårt att teckna en ny försäkring.

 • #4941

  Har varit i kontakt med försäkringsbolag angående att teckna i efterhand och har blivit informerad om att det är möjligt att teckna för att få stöd inför framtida eventuella besvär/skov.

 • #4942

  Hej. Svårt att teckna nya försäkringar men jag har tecknat försäkrung via neuroförbundet som täcker andra sjukdomar efter jag blev sjuk. Om du arbetar och företaget du arbetar har försäkring eller om du är medlem i något fack så kan du kolla med dem om du kan få lite plåster på såren.

 • #4951

  Okej! Tack för info. Får kolla lite närmare på vad som gäller.

 • #4952

  Teckna en sjukförsäkring borde inte vara så svårt. Att få ut någonting för MS kan du nog glömma. Dom kommer leta kryphål för att hitta att varenda skada eller sjukdom eller handikapp du får i framtiden kan kopplas till MS och dåledes neka dig ersättning. Eftersom diagnosen kom innan teknandet av försäkringen.

 • #4953

  Tack för svar! Trist dock. Lika bra att teckna oavsett, man kan aldrig vara för förberedd 🙂

 • #4962

  Har varit i kontakt med if om privat sjukförsäkring men det var stört omöjligt. Annars har jag inte fått ut några pengar, men har inte kollat upp vad som går att få ut heller.

 • #4969

  Hej!
  Jag har inte varit i kontkakt med mitt försäkringsbolag om min ms. Om drygt ett halvår kommer jag att ha haft ms i 10år, el diagnosen iaf, och jag fick det när jag var 18 och hade barnförsäkring på skandia. Har ni koll på om det är möjligt att anmäla det nu i efterhand, trots att jag inte har barnförsäkring längre och trots att jag inte är kund hos samma försäkringsbolag idag? Anmälde inget sådant till mitt försäkringsbolag och har inte haft koll på om det finns något annat ekonomiskt stöd som går att söka, så om ni har sådana tips tas de också tacksamt emot. Har bara haft en massa stora utgifter och avsaknad av inkomst kopplat till min ms så skulle vara guld att veta!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.