Första symtom?!

 • Författare
  Inlägg
 • #8515

  Jag har inte diognoserats med ms eller något överhuvudtaget, men är väldigt orolig! Ångest from hell!

  För lite mer än en vecka sedan märkte jag att både händer och fötter somnade lättare än vanligt, när jag sitter med benen i kors, eller stödjer huvudet mot handen, men nu kommer stickningarna av sig själv, både i händer och fötter! Mest händerna och en dag var det i princip bara fingertopparna, ibland båda händerna och ibland en hand. Hade värk i en av händerna här om dagen och en annan dag hade jag värk i en underarm, värken försvann dock helt efter nån timma.

  Jag domnar liksom inte, känseln är kvar men de där stickningarna….. ska tillägga att jag har väldigt stel nacke också.

  Är dessa symtom bekanta?
  Tack sam för svar!

 • #8516

  Ser om du har brist på iron eller blod , kroppen behöver varje dag kalsium och mangizum och d3 vitaminer zink också , jag var like dig efter jag har ätit dem de blev bättre , b12 och b6 och b1 de är viktig
  blodProv tsh , t4 t3 också

  • #8518

   Vid ett ms skov brukar man säga att då sitter symtomen i hela tiden i minst 24 timmar. Så om du domnar bort å det inte kommer tillbaka på så lång tid så bör du söka akutmottagning för din oro för ms. Men inte för korta sekvenser, då är det iallafall något annat som är orsaken.
   (En första inflammation på en nerv uppkommer inte å sen läker igen på kortare tid än så nämligen. (En annan sak när man tidigare haft ett rejält skov nånstans å känner av ”ärren” igen som kortare pseudo-skov lite då å då)

   Gissar på att du kan slappna av å försöka rör på dig så spänningarna i nacken släpper.

 • #8519

  ”Vaknar” händer och fötter igen när du rör lite på dem? Vid MS-skov är domningarna/stickningarna konstanta i några dagar eller veckor och det hjälper inte att röra på sig.

  Mina händer, fötter och ben somnar också väldigt lätt men enligt min neurolog har det ingenting med MS att göra utan är bara väldigt olika från person till person.

 • #8520

  Så tacksamma för era svar!
  Ja de gånger de domnat av riktigt då vaknar de, stickningarna och krypningarna är väldigt skumma dock, rätt som det är så är det fingertopparna som sticks, ibland halva handen och ibland fingrarna, fötterna kan sticka till snabbt för att sedan försvinna. Igår kände jag som ett ”tryck” i ena handen, som om.man vart upp å ner en lång stund och börjar få massa blod i huvudet, den känslan fast i handen, i ett par timmar.

  • #8523

   Jag tycker att du skall genomgå en neurologisk utredning. De borde din vårdcentral remittera dig till!

   Det är ingen bra idé att gå och dra på sånt här för länge. Antingen är det inget och då går du och oroar dig i onödan. Eller så är det något och då är det viktigt att sätta in bra bromsmedicin i tid!

   Vi finns här för dig!

 • #8530

  Jag har varit hos läkare nu och han trodde på stress. Tog massa blodprover och allt är bra. Kan ändå inte släppa oron för MS riktigt. Stickningar i händerna och fötterna är allt mindre och igår stack/kröp det till och från i ena handen. Gjorde några övningar utifall det är nerven i armbågen som orsakade det. När jag skulle sova så fick jag ganska rejäla muskelryckningsar mellan biceps/triceps ovanför armbågen i ett par timmar, vaknade av oro flera gånger i natt och kontrollerade. Idag sticker det till ibland i fötterna. Va fasen händer….. 😔 Har gått lite över 2 veckor nu. Dessa krypningar och stickningar pendlar liksom och är inte ihållande mer än ett par timmar max.

  • #8603

   Om man skulle separera stickningarna och kramperna, så är magnesium fantastiskt mot muskelkramp och sendrag, 500-1000mg/dag 🙂

 • #8948

  Tänkte uppdatera här, utifall någon är i samma situation som mig och läser detta.
  Idag fick jag svar på min MR. MRT Normal. Alltså ingen MS. Nu kan jag släppa detta. Men, jag önskar av hela mitt hjärta att det ska komma ut en medicin snart som slår ut denna sjukdom. Jag kommer att hålla mig uppdaterad om forskning, även om jag inte har sjukdomen så fångade den ett ”intresse” eller hur man säger, och jag tackar er alla för svar och önskar er lycka till!! Kram

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.