Fötter och ben

 • Författare
  Inlägg
 • #5496

  Hej, hittade ingen tråd om detta. Men senaste året har jag känt att mina armar somnar extremt mycket på nätterna och fötterna och benen dagtid ofta när jag sitter. Eller är det att dom domnar bort? Jag förstår inte riktigt skillnaden.

  När jag frågar min neurolog om detta svara hon att det troligtvis inte har med ms att göra för jag har inte just dom klassiska förändringarna i hjärnan/ryggmärg för det. Men kan man verkligen avgöra det så? Har någon här varit med om detta?

  En sista grej, jag är väldigt aktiv och spelar både fotboll och innebandy och när jag värmer upp ibland kan det känns som det sticker på olika ställen i benen, lite som okontrollerade knivstick, vad är detta? Har inte fått svar på det ifrån sjukvården heller.

  Tacksam för svar och erfarenheter!

 • #5497

  Hej Sandra k!!! Jag har känt så , allt som du beskriver… De har visst med ms och göra..
  Berättade för min läkare o hon sa jo de har samband.. Förra veckan var jag på min 5 e behandling
  Ock ja känner det är bättre..
  Jag förstår inte att alla läkare säger olika saker
  Krya på dig ❤️

  • #5563

   Det här blir ju lite OT, men det är ju naturligt att läkare säger olika saker med tanke på att sjukdomen ser så annorlunda ut från patient till patient 🙂 Sen tror jag förvisso att man ibland kan känna av symtom som inte har några direkta samband med vilka förändringar som finns, utan symtomen kanske uppstår för att man kroppen ständigt kompenserar för de plack som faktiskt finns där.

 • #5498

  Tack för svar! Va tråkigt att du har samma, men skönt för mig att veta att jag inte är ensam :)!! Jag får stå
  På mig lite till nästa gång! Det är extremt jobbigt, gör väldigt ont när fötterna eller armarna vaknar och sticken i benen :/

 • #5499

  Har samma och fick höra att det antagligen är ms. Det är på sätt och vis gött att ha en sådan påminnare även om jag helst sluppit.

  Ett tydligt tycker på att jag kanske borde vila lite

 • #5562

  Hej, har inte samma bekymmer som ni beskriver men det handlar ändå om fötter och ben…. Undrar om någon känner igen sig, kan inte låta bli att oroa mig.
  Sedan några veckor känns det väldigt obehagligt i fötter och ben, mest på eftermiddag/kväll men kan komma andra tider också. Känns som det pirrar, men inte riktigt lika mycket som vid de skov jag haft (då känslan av pirr/sockerdricka har varit oliiidlig). Har nu spridit sig och går över svanskotan. Har pratat med min läkare och han tror inte att det är något nytt skov. Ska det vara så här nu????

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.