Framtidsångest

Visar 1 svarstråd
 • Författare
  Inlägg
  • #11113

   Hallå. Är det någon mer som känner hets eller ångest angående framtiden? När jag blev sjuk och flera år framåt så känns det som att jag la mycket på paus.. flera år faktiskt.
   Inte alls konstigt med tanke på hur mycket tid och energi som jag var tvungen att lägga på mitt mående, återhämtning och så vidare. Mina erfarenheter har gett mig mycket men jag hamnar där ändå.. jämföra det jag har med andras liv.

   De tvingades inte att ta en paus utan de har kört på i samma tempo och det är så dumt att jämföra sig med dem, ändå hamnar jag där ibland.
   Jag är egentligen så stolt över det jag åstadkommit och haft styrkan att lära på nytt. Men det mesta blir fjuttigt jämfört med deras karriärsframsteg eller familjebildande.

   Känner någon igen sig eller har några tips för hur jag ska kunna sträcka på mig?
   Lite pepp hade inte varit fel 🙂

  • #11118

   Hej, jag har också brottats med de här känslorna länge och funderat mycket. Det är bara mänskligt att känna som du känner. Det är ju liksom ett sorgearbete under process hela tiden.

   Du SKA vara stolt över vad du åstadkommit. Du är en kämpe! Det är verkligen ingen lätt sak att leva med MS. Det är svårt att se på medan alla runtomkring en ”springer förbi och lever sitt liv”. Och man får lov att känna besvikelse och sorg över att en livssituation har förändrats. Ens drömmar har ju krossats. Men du, det kommer nya drömmar! Hur mörkt det än kan kännas, så finns det hopp. Livet blir kanske inte som vi föreställt oss, men det kan bli bra på andra sätt. Det absolut viktigaste är att du tar hand om dig själv ordentligt, utifrån dina förutsättningar så att du kan få må så bra som möjligt. Det finns fortfarande massor med härliga saker som väntar på dig. Det är helt säkert!
   Stor styrkekram

Visar 1 svarstråd

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.