Från misstänkt AS till MS

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12451

   Hej allihopa!
   Jeanette heter jag, en tvåbarnsmamma på 23 år. Fyller 24 om två veckor.
   Vet inte riktigt vart jag ska börja, men gör ett försök att göra mig förstådd så gott det går.

   Jag har under tre månaders tid haft besvär med irit, min ögonläkare beslutade att skicka mig till lab för att lämna HLA B-27 prov samt remiss för lungröntgen. Haft fruktansvärt hemska smärtor i lårben, höfter och nacke. Framförallt nattetid eller efter att varit mycket aktiv.
   Misstanke om Mb Bechterews/ nu mer kallat för AS.

   Nu i söndags så vaknade jag med en stickande, pirrande känsla i höger fot. Efter ett tag tillkom även andningssvårigheter och jag domnade bort kring fotsula och tår.

   Efter mycket om och men så åkte jag in på akuten.
   Efter provtagning, stick och köldtest så beslutade läkaren att skicka en akutremiss till magnetröntgen.
   Inväntar även tid till neurolog.
   Inte bara för domningarna, men tillsammans med synfel, led och ryggvärk som jag dras med.

   Det tog bara två dagar att få röntgentid, så redan imorgon ska jag få komma in.
   Mycket tankar och oro som snurrar, så jag ber om ursäkt ifall texten är helt ologisk.

   Hur såg eran tid ut före diagnos, under utredning, efter? Lång väntetid innan svar på röntgen?

   Mvh en tankspridd, orolig själ

  • #12452

   Hej!
   Före diagnos så hade jag ett år innan åkt in med synbortfall på ena ögat och sen blev jag utmattad psykiskt och sjukskriven från jobb trött konstant och spänningshuvudvärk (tror detta beror på MSen) så mådde väldigt dåligt inte fysiskt utan psykiskt när jag väl fick mina andra symtom som ledde till diagnos. Det var en lördag i juli 2019 jag hade under 2 dagar haft domning i ansiktet halva munnen och pirr i ena handen. Åkte in på akuten och fick Lumbalpunktion utförd och akutremiss till magnetröntgen. Fick tid redan på måndagen och på grund av suicidala tankar blev jag inskriven och fick diagnos på onsdagen. Den här tiden är suddig och kaosartad efter. Men fick jättemycket stöd av ms-teamet och min läkare. Och nu lever jag som vanligt, jobbar heltid och mår hur bra som helst till och med bättre än innan diagnosen. Viktigt att tänka på är att det är viktigt att ta all hjälp man kan i början av sjukvården för det hjälper så mycket mer än man tror ❤️ Vet exakt hur jobbigt det är att vänta på svar och inte veta men det kommer gå jättebra och jag önskar dig all lycka till dig och styrke kramar 🙏🏻 Med vänlig hälsning, JessicaJonsson

  • #12453

   Hej!

   Jag känner så med dig när jag läser din text.

   Jag har i flera års tid haft återkommande smärtor och domningar som gått i perioder. Har varit hos reumatolog, medicinläkare, ortoped och distriktsläkare. Ingen har hittat något fel. Men problemen kvarstod ändå. I maj fick jag domningar I ansiktet. Åkte efter många om och men till akuten där dom inte hittade något alls. Men de släppte inte mig ändå och bokade in mig på MR och lumbalpunktion. Fick tid ganska snabbt. Gjorde först mr av endast hjärnan där dom hittade något i förlängda märgen. Läkaren ringde mig när jag jobbade och sa att jag måste läggas in. Först trodde dom att det var en propp men det avfärdade efter några fler mr och dt. Fick sedan åka hem och gjorde en mr av hals och bröstrygg. Lumbalpunktionen talade för ms men där och då hade jag bara ett plack. Blev först diagnostiserad med kliniskt isolerat syndrom (möjlig ms). Sedan kom svaret från Mr och det fanns fler plack. Fick då MS diagnos. Hade problem med ögat i mars med värk och suddig syn. Läkaren skickade mig på kontroll där det kunde ses att jag haft optikusneurit så nu sedan i juni har jag haft min diagnos. Är 33 år och har två små barn. Hoppas det går fort för dig med svar och allt. Åtminstone är semesterperioden snart slut så då går det lite fortare. Det är skittufft att vänta och leta svar, usch. Skickar en stor varm kram.

Visar 2 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.