Fredagspepp!

 • Författare
  Inlägg
 • #8505

  Hej. Jag behöver inte fundera särskilt mycket för att hitta MINST 10 olika sätt ms försvårat min tillvaro och liv men vi struntar i det för en stund. Hur har vår sjukdom förändrat er åt det positiva hållet? Har det medföljt något oväntat och bra? Jag är sugen på lite pepp från er med bra saker 🙂

  Jag kan nämna några få saker först.. 1. Jag slutade ta mycket för givet och började njuta av små fina saker.
  2. Jag började värdesätta mig själv och min hälsa mer.
  3. Tack vare min sjukdom har jag pratat med och träffat flera underbara människor jag aldrig annars skulle mött.

 • #8506

  4. Tar hand om mig själv mer nu.
  5. Bryr mig inte längre om vad folk tycker och tänker om mig.
  6. Var petig med mat innan och åt knappt något, nu äter jag allt från chips, choklad till massa pasta och rör på mig varje dag och njuter av min degiga mage som kommit från mycket mat och en liten bebis.

 • #8507

  Jag älskar ditt initiativ! En av de första sakerna jag gjorde efter att jag fick min diagnos för mindre än ett år sedan var faktiskt att påbörja en sådan här lista, och är i dag uppe i typ 43 punkter. Här kommer tre av dem…

  7. Mina prioriteringar har blivit färre och tydligare efter min diagnos, vilket gör att jag kan fokusera bättre på vad som egentligen är viktigt i livet.
  8. Jag har börjat att tänka mer på hur andra människor har det och därmed blivit mer empatisk.
  9. Jag har antingen slutat att bry mig om helt eller blivit bättre på att hantera dumma, små problem.

  Trevlig helg på er! 🙂

 • #8522

  Hej! Grymt initiativ!
  Håller i stort med om allt ni har skrivit. Har lite svårt att fortsätta på er fina lista. Så jag babblar bara på 🙂

  Jag tar vara på min tid mycket bättre nu. När jag var som sämst visste jag inte, när jag somnade på kvällen, om jag skulle vakna upp med samma fysiska förutsättningar som dagen innan. Det gör något med en. Det påverkar vad man väljer att lägga sin tid på. Vad man tillåter ta ens energi. Och ger på sätt och vis mål och riktning i livet.

  Ja… MS är skit. Vi har det alla mer eller mindre jobbigt, mer eller mindre ofta. MS har tagit stora delar av min syn, delar av min känsel och har påverkat mig på en mängd olika sätt. MSen har kapat extremt mycket oro, frustration och osäkerhet under många år av mitt liv.

  Men samtidigt… så vet jag i dag inte var jag hade varit utan den. Det känns galet att säga. Men efter 13 år med sjukdomen (fick diagnosen när jag var 23) så har jag lagt massor med tid på Ung med MS. Något som ger mig oerhört mycket. Jag blir så glad att se alla fantastiska medmänniskor som skriver så mycket fint och bra här.

  Det finns ett uttryck som kallas för ”post traumatic growth” som handlar om att människor som går igenom stora motgångar kan vända dessa motgångar för att utvecklas som människa. Uppnå sina mål. Närma sig sina drömmar. Oavsett hur stora motgångarna är.

  Jag läste en gång ett citat som var nått i stil med ”MS hindrar dig inte från att uppnå dina mål. Den ändrar bara sättet du uppnår dom på.”.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.