Fundering kring yrke och utbildning med ms

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #10600

   Hej!
   Jag har under det senaste året blivit sugen på att studera på en yrkeshögskola eller universitet. Det jag alltid tänkt mig jobba med är nu ett yrke som inte fungerar med min ms och jag har som ingen plan B… Så.. det jag funderar på nu är vad jobbar ni andra med? Hur funkar det med din diagnos? Jag har själv ett problem med trötthet och kan som inte stressa upp mig då jag mår ännu sämre av det. Jag tar jätte gärna emot förslag då jag själv inte har någon riktig aning om vad jag vill bli och tycker att många olika yrken verkar intressant.

   Tack på förhand!

  • #10601

   Jag har utbildat mig och jobbar som medicinsk sekreterare. Det passar mig och min MS jättebra då jobbet är stillasittande och jag är ganska fysiskt begränsad då jag blir helt slut av att stå och gå. Det funkar även bra med min fatigue. Upplever ingen direkt stress på jobbet heller men det är väl också för att jag aktivt delvis väljer att inte stressa upp mig eftersom det sällan gör någon nytta.

   Jag jobbar 80% för att få en extra ledig dag i veckan och det passa mig jättebra!

  • #10602

   Jag jibbar också som mediicinsk sekreterare. Jobbar 90% på en vårdcentral för tillfället. Jag gick utbildningen 2012-2014,fick min diagnos 2004. Tuff utbildning bitvis men jag klarade det. Fick barn 2005 och under utbildningen fick jag pendla långt,tidiga mornar,sena kvällar med näsan i böckerna,tuffa tentor etc men jag gjorde det och jag älskar mitt jobb. Nu har jag jobbat hemifrån sedan slutet på april pga smittorisken. Fungerar kanon!

  • #13811

   Hej!

   Måste säga att detta ger mig hopp!

   Jag har jobbat som förskolelärare, blev svårt sjuk i Covid pga mitt arbete. Och har nu varit sjukskriven på heltid sedan januari. Jag vet att jag måste ta mig bort från förskolan och utreds för PTSD efter Covid incidenten då jag lades i respirator.

   Jag har länge funderat på vad man som ms sjuk kan jobba med och medicinsk sekreterare verkar intressant. Jag har i princip samma symtom som @belcn med trötthet och fatigue, men också skakningar och spasmer i höger arm och ben. Försökte härda ut så länge jag kunde som förskolelärare men… Tyvärr gick det inte. 😢 Nu sitter jag i ovisshet om vad som ska hända mig. Men finner en viss trygghet i att det kan finnas arbeten som kan fungera för en person med MS.

Visar 3 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.