Gjort abort pga ms

 • Författare
  Inlägg
 • #4670

  Idag genomförde jag en abort pga av min ms. Är det jobbigaste jag någonsin gjort och mår så dåligt. Folk jag träffar på tycker att det är oerhört själviskt utav mig att jag gjort detta och dom på abort mottagningen gav mig noll stöttning 🙁 är kanske en liten konstig fråga men är jag självisk som gjorde abort pga min ms? 🙁 mår så dåligt över att höra att jag är självisk 🙁

 • #4671

  Det är ingen som har rätt att bestämma över dig, din kropp och dina val. Det är inte någon annan som ska ta hand om ditt barn, utan du. Och känner du att du inte vill/kan/orkar what ever, inte deras problem.
  Du gör som du vill. Må inte dåligt över vad andra tycker. Det är ditt liv! Kram

 • #4672

  Tack så mycket! Många i min närhet visste om att jag var gravid och när jag berättade att jag valt abort pga min ms så hoppade flera på mig och sa att ms inte är något farligt, att ms inte borde vara någon anledning för abort och att jag och min man har det så bra så ms borde inte ens komma på tal. Som min kompis smsade mig och skrev gjorde du verkligen abort pga ms och när jag svarade ja så sa hon herregud sara du låter ms styra hela ditt liv, du måste prata med någon 🙁

 • #4673

  Känns som folk tycker att jag prioriterar min ms för mycket och att jag är sjuk i huvudet som gjorde abort pga det 🙁 ingen förstår mig

  • #4674

   Du är ganska nydiagnostiserad va? Man lär sig leva med det mer och mer. Jag fick veta för snart tre år sedan och i början var det väldigt jobbigt.
   Hade vi inte haft barnen innan jag fick diagnosen, vet jag inte om vi skaffat barn heller.. Kanske i så fall nu, när man landat lite mer i det. Min man vill gärna ha ett barn till, men för min del är det stopp nu.

 • #4675

  Skit i folk! Jag har oxå gjort abort på grund av MS. Jag vill ha medicin för jag vill kunna leva igen. Jag har haft ett helvete med MS. Känns jag har förlorar 3 år av mitt liv.

  Gör alltid det som känns bra för dig ❤️❤️❤️

 • #4676

  En sak till det är bara folk med MS som förstår varandra. En frisk människa kommer aldrig förstå oss

 • #4677

  Hej. Va dåligt att din omgivning reagerat så, en abort kan vara nog jobbigt utan deras tyckande och tänkande och det är väl deras stöd du behöver nu. Varför skulle det nödvändigtvis vara själviskt? Att skaffa barn ÄR själviskt om något.

  En graviditet är faktiskt bland det farligaste en kvinna kan gå igenom och att göra det som ms sjuk dessutom.. klart att man är orolig över sin egen hälsa och även barnets (ärftligheten är väldigt låg jag vet men den finns där ändå tyvärr).
  Jag tycker att du ska berätta för dina nära om hur dem får dig att känna dig och om de inte har vett nog då att stötta dig så.. då skulle jag inte ödsla mer tid på dem.

  Obs, Jag menar inte att trampa någon på tårna om föräldraskap och ms, jag imponeras av er som har barn. Verkligen.

 • #4678

  Går inte att prata med någon! Ingen förstår! Jag fick synnervsinflammation för två månader sen och diagnosen desamma och folk i min omgivning säger att det finns folk som har det värre än mig och att det skulle varit bättre för mig att behålla barnet innan min ms blir dåligare och att jag aldrig kanske kommer bli mamma igen. Får så jävla mycket skit att jag bara vill begrava mig själv

  • #4679

   Men fy vad hemska människor kan vara. Oavsett orsaken till en abort är det ingen annan som ska lägga sig i det. Om du upplever att det är jobbigt att de inte förstår kan du kanske komma med fakta som svar, exempelvis att skovrisken ökar efter förlossningen (även om sjukdomen ofta vilar under själva graviditeten).

  • #4689

   Sara, jag har varit blind på höger öga nu i 2 år. Tack vara synnervsinflamarion. Ibland när jag säger till folk jag ser inte så bra längre. Säger dem skaffa dig bättre glasögon. Jag är så sjuk trött på min omgivning. Vart i Sverige bor du?

 • #4680

  Styrkekramar till dig Sara!
  Den 5 Oktober så steriliserade jag mig, har inga barn, aldrig velat ha, aldrig gjort någon abort, men förstår hur du har det!
  Steriliseringen var det absolut bästa jag gjort! Men jag har fått ta mycket skit pga mitt val, både från ”vänner” och folk inom sjukvården :-/

  Men i grund och botten, så ja, jag steriliserade mig till stor del pga min MS.

  Folk dömmer snabbt och lätt, och INGEN som inte själv har MS kan någonsin förstå hurdan det är att bära på sk*ten, och vilka uppoffringar vi ständigt måste göra!

  *kram/ Em

 • #4681

  Fyfan för folk, din hälsa kommer först om man mår dåligt blir de extra svårt att ha barn du har all rätt att vara självisk och tänka på hur du mår 😊 hoppas du mår bättre snart och vem vet kanske i framtiden kan du skaffa barn när du känner de e rätt o du mår bra

 • #4683

  Att tillhöra jehovas vittne och göra abort samt vara sjuk är det värsta jag någonsin gått igenom!

 • #4684

  Tack för allt fint ni skriver värmer mitt hjärta 💚

 • #4685

  Vet bara att man inte får ta emot blod när man är där får du inte ta bromsmediciner

 • #4686

  Jävligt kasst och osympatiskt av de människor som kritiserar dig.
  Sjukdomen är väldigt individuell, och ojämförbar mellan människor.
  Jag tror att alla med ms har/haft funderare king barn med ork och eventuell ärftlighet av sjukdomen.
  Kör ditt race. Ingen som har rätt till en åsikt om det förutom du.

 • #4687

  Nej! Jag får inte enligt jehovas vittne förbundet jag är inskriven i ta ms medicin, blev problem när jag fick min synnervsinflammation och dom var emot kortison behandligen!

  • #4688

   Nu blir det ju lite OT, men varför kortison ett nej?

 • #4690

  Fy fan för folk och deras åsikter!
  Livet blir ju helt vänt upp och ner när man får sin diagnos. Med tanke på hur osäker framtiden kan kännas så förstår jag verkligen att du tog det beslutet. Hur ska man kunna tänka sig att vara förälder när man inte känner att man kan lita på sin egen kropp? Eller när framtiden känns jätteosäker?

  Det var väldigt omtumlande när jag fick reda på att vi väntade barn. Trots att jag hade haft min diagnos i 6 år och hade varit helt stabil i 2 år. Trots att jag är man. Beslutet att skaffa ett andra barn var det svåraste jag någonsin tagit.

  Tänk på dig själv! Det tar tid att återfå förtroendet för sin kropp och bygga upp hopp inför framtiden igen. Vi finns här för dig!

 • #4693

  Vilka fina svar! Jag kan bara instämma. Du bestämmer över din kropp och dina val. Fy så oförskämt av din omgivning med dessa påhopp! Jag har fått utstå kommentarer som -MS är inte värre än en influensa nu för tiden -Men trött kan alla vara ibland -Jag känner en med MS som lever ett helt normalt liv så det kan du också göra -Tänk inte på det bara mm…
  Skönt att vi här förstår varandra 😘

  Hoppas du kan ta medicin, jag har precis fått min andra dos Mabthera och det verkar fungera bra med få biverkningar. Fick fiagnos för ca ett halvår sedan.

 • #5208

  Alla har rätt att göra med sin kropp vad de vill.man kan få barn med ms jag fick min son som snart blir 18 månader..

  Fick dock ett skov nyligen o ska börja med mabtera

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.