Här igen, för lite hjälp

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #15475

   Postade för ett tag sen, när mina symptom började. Tror jag kan ha ett relapse men vet inte. Har en magnetröntgen tid om 2 veckor så får väll se då.

   Är mest orolig för MND just nu, men mina symptom har kommit så otroligt fort så det känns konstigt, hela högerkroppen har kramper och “nerve pains” och har värkar i hela kroppen. Muskelryckningar överallt, extrem trötthet, ont bakom ögonen, kramper och spasmer i halsen och käkarna (känns som en boll i halsen), ibland gör det skit ont och ibland bara jobbigt stel och spänd i musklerna, det började i båda armarna men stannade bara i höger armen, sen båda benen men stannade typ bara i högerbenet (symptomen alltså).
   Även väldigt rapig och kramper i magen, och ursäkta språket men får hemska kramper “i” rumpan också.
   Värst av allt är min höger hand, tummen gör ont och känns så stel, och ring och lillfingret gör också ont (typ skjutande smärta) och skakar och drar sig in i handen.

   Har inte tappat något styrka men allt är lite mer krävande om det make sense..

   Min fråga: för 6 år sedan hade jag exakt samma känsla i halsen, som en pingisboll som låg där i typ 3 månader, kan de va ett första skov som nu är tillbaka fast mycket värre?

   Fråga nummer två, under ett skov, kan man progressivt bli värre under tiden eller kommer alla symptom på en och samma gång? Som för mig att det händer nya saker dagligen typ, och trots högersida är sämst så är verkligen huvud till tå hela kroppen påverkad?

   Allt gott , Kram och hälsningar Erik 23 år Gammal från Mellerud (Diabetiker typ 1 också wiho)

  • #15476

   Alla svar uppskattas starkt

  • #15477

   Hej!

   Jag antar att magnetkameran du ska göra är en del av en neurologisk utredning och att de därmed inte har fastställt någon diagnos. Om det är så att dina symptom påtagligt har förvärrats sedan dess att utredningen påbörjades så är det en bra idé att försöka komma i kontakt med någon som arbetar i anslutning till utredningen. Om det är MS de utreder och de bedömer att dessa nya symptom kan vara MS så kan de eventuellt sätta in kortison för att stoppa detta. Det kan vara lättare att få tag på en sjuksköterska än en läkare.

   Om du har fått en diagnos så bör du kontakta din klinik.

   Och ja, MS-symptom kan komma smygandes och bli värre över en tid. Vad jag kommer ihåg är det typiskt med tidsspannet några dagar till några veckor.

   Det är väldigt många “om” i svaret ovan. Hoppas att det kan vara till någon hjälp.

  • #15479

   Hej tack så mycket för svar. Har inte fått någon diagnos än nej, men med tanke på min diabetes (också en autoimmun sjukdom) så tror jag oddsen är emot mig mer, sen åldern och nu alla dem här konstiga symptomen.
   Går ibland och självklart är orolig att det är en form av MND sjukdom men där sa läkaren bara att det tror hon inte då jag har i stort sett symptom i hela kroppen inom spannet av 4 veckor, och det startade väldigt akut mitt i natten..

   Så hon lutade nog mer mot MS eller kanske fibromyalgi tror jag det hette.

   Får återkomma med svar. Men känns ändå skönt att veta att symptomen under MS kan smyga och bli värre med tiden utan medicin, försökt läsa och trodde det var “alla symptom på en och samma gång” sen försvann allt men som jag förstår nu är det inte så riktigt? och att utan rätt medicin stannar symptomen längre och blir värre?

   Testat magnesium piller, funkar helt okej, och varma duschar är skönt, sticker mycket men musklerna slappnar av, kyla är värst har jag märkt. Ipren och alvedon hjälper inte.

   Allt gott med vänliga hälsningar Erik

Visar 3 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.