Hjärtklappning/oregelbunden hjärtrytm

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #14891

   Hej alla,

   I ungefär samma tidsperiod som jag fick mina första MS-symtom (1-2 år sen nu, men fick diagnosen i år) har jag även haft hjärtklappningar och oregelbunden hjärtrytm. Det kan kännas på lite olika sätt, t.ex som att hjärtat kommer i otakt i någon/några sekunder för att sedan återgå till normalt läge, eller att hjärtat hoppar över ett eller flera slag så att jag ”tappar andan” (extremt obehagligt).

   Innan 2021 hade jag aldrig upplevt en enda hjärtklappning i hela mitt liv, men nu är det min vardag då jag i genomsnitt har det minst en gång per vecka. Ibland mer och ibland mindre.

   Jag har tagit upp det med läkare flertalet gånger men alltid fått svaret ”det är normalt” och därmed aldrig gjort några tester. Senaste dagarna har jag dock (stundtals) haft oregelbunden hjärtrytm i flera timmar, så nu sökte jag vård igen. Min neurolog sa att det inte kan vara MS-relaterat och hänvisade mig istället till min vårdcentral. När jag läser online ser jag dock studier som visar på att MS visst kan ge hjärtklappning, även om det är ovanligt.

   Undrar därför om det är någon annan här som upplevt problem med hjärtat?

   Tacksam för svar!

  • #14892

   Hej!
   Jag har också liknande besvär. Det är hemskt när det känns som hjärtat ”pausar”, är jätterädd för att känna så igen.

   Har dock fler sjukdomar i botten och blev genom en annan läkare remitterad till EKG-mottagning. Nu har jag ett ”tum-EKG” under två veckor, där jag kan registrera EKG vid symtom. I mitt fall tror jag det hänger ihop med min typ 1-diabetes och stress, men det är inte säkert.

   Så jag tycker du ska stå på dig, sök vård akut om det behövs. Ring vårdcentralen igen eller fråga din neurolog om han eller hon kan remittera dig vidare.

   Hoppas du får hjälp!

  • #14893

   Jag har ibland de du beskriver som att hjärtat hoppar över ett slag, så vet precis vad du menar (har dock ej ms). En vän till mig har också haft dessa och hennes läkare sa att hjärtat slår dubbelslag snarare än att hoppa över 🙂 Men den läkaren hänvisade till andra stressrelaterade problem hon hade som orsak. Hur lång tid tog din utredning, hade du stort debutskov/problematisk start? Tänkte om det kan ligga något i vad hennes läkare sa, att det är någon stress och oro för sjukdommen som kanske triggat det?

Visar 2 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.