Hörselförändringar/lock för öronen

Visar 8 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #9091

   Jag har läst att vissa får hörselförändringar som symptom, och undrar hur det i så fall märks. Jag får en känsla av lock för vänsterörat som kommer och går, och som då också gör att jag hör sämre. Spontant skulle jag gissa att det inte var MS-relaterat men jag har egentligen ingen aning.

   Igår tänkte jag på att känslan av lock för örat verkade hänga ihop med en känsla av trötthet/tyngd i vänsterarmen. När känslan i armen gick över försvann också locket för örat. Jag har främst märkt av svaga förändringar i vänster sida av kroppen generellt.

   Någon som känner igen det här?

  • #9092

   Jag har jätte problem med öronen men hänger ihop med mabtheran för mig, får lock och tinnitus

  • #9118

   Får också något som kanske är tinnitus, ett brusande ljud i vänster öra.

  • #9119

   Får du någon broms?

  • #9122

   Ja, Tecfidera, men det här började nog innan medicinen

  • #9473

   Upp:ar den här tråden.

   På möte med MS-sjuksköterskan tog jag upp problemet med hörselförändringar. Det känns som att det blir värre och värre, speciellt på jobbet där jag antar att jag alltid är mer eller mindre stressad.

   Hon sa att hon hört flera patienter beskriva samma sak, och att hon trodde det berodde på sjukdommen. Tidigare har jag bara fått höra att det är ett vääldigt ovanligt symptom. Undrar om någon mer här har upplevt lock för öronen och sus?

   Det är ganska irriterande, och lite problematiskt att inte höra vad folk säger. Men ändå något jag kan leva med. Är bara lite orolig för att det ska bli ännu värre.

  • #9474

   Jag har samma problem! Nästan hundra på att det är pga mabtheran då de alltid är värre detektiv efter tankning

  • #9475

   Hej @Saga,
   Jag vet att det är ganska vanligt att man kan få svårare att tex urskilja och fokusera på en röst när omgivningen är stökig. Att det tex kan vara svårt när det är många som pratar samtidigt i samma rum.

   Jag nämnde för min neurolog om hörselförändringar för rätt många år sedan. Framförallt brus och tinnitus. Minns att han var nyfiken på det i efterhand. Så jag tror absolut att hörseln kan påverkas. I mitt fall var det snarare för att jag lyssnat på för mycket musik på hög volym.

  • #9480

   @Hasttjejen Det låter som en möjlig förklaring. Eller kanske det är ett MS-symptom, som visar sig när kroppen utsätts för en påfrestning (Mabthera-infusionen)?


   @Qbert
   Det problemet, med att urskilja vissa ljud eller röster, har jag också hört beskrivet av läkare. Men det är inte riktigt det jag upplever. Det känns som lock för örat som kommer och går, så hela hörseln är dämpad. Men jag förstår det som att det har blivit bättre i ditt fall?

Visar 8 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.