Hur går jag vidare nu?

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #14032

   Hej!
   Jag har sedan November 2021 upplevt märkliga problem som jag misstänkt vara MS. Under Oktober 2021 opererade jag bort min vänster minisker samt blev ofrivilligt gravid och behövde göra en abort hemma. Detta resulterade i att jag var sängliggandes ett par veckor och min första promenad efter dessa händelser så upplevde jag något otroligt obehagligt, mitt högerlår kändes som bly och det hela kändes väldigt märkligt. Då, tänkte jag att det förmodligen hade göra med att jag tappat så mycket muskler i vänsterben en följd av operation och mindre träning. Detta höll i sig i någon vecka för att sedan släppa. I januari började jag känna i båda benen att det det kittlades insidigt, ingenting som gjorde ont men mest obegaligt. Detta försvann också. I februari åker jag in till närakuten då det känns som att min högersida är så tung och jag kan inte förklara om det känns som bortdomnat eller om det bara känns tungt. På närakuten tar dom blodprover och allt ser normalt ut och dom säger att det är för att jag är stressad. Detta försvinner och sedan i April börjar jag få en konstig smärta i höger armen och i högerlår som är konstant. Denna smärta släpper efter ca två veckor. Sedan är jag frisk från bekymmer till och med Juni då jag börjar känna mig tung i högerkroppen igen, då ringer jag min husläkare för att utreda vad detta kan bero på. Jag får tid i Augusti och jag berättar om mina besvär och att jag misstänker ms. Vi gör dom klassiska testerna och dom ser bra ut men han skickar mig på en mr-röntgen som kom tillbaka utan anmärkning och att detta är psykoliskt. Jag har sedan 4 tillbaka börjar uppleva muskelryckningar i båda benen som är mycket obehagliga samt en högre smärta i högerkroppen.

   Jag fick även diagnos gad och depression i juni mått otroligt dåligt detta år pga detta och mitt humör är ej som det brukar.

   Min fråga är följande, kan man utesluta ms utan att behövt göra ett ryggmärsprov? Bör jag inte få göra det? Om inte, hur går jag tillväga nu känns som att sjukvården stänger mig ute trots mina symtom och smärtor? Vad kan man begöra? Känner mig så vilsen vet inte vad jag ska göra för att få hjälp..

   Tacksam för alla svar <3

  • #14039

   Oj så mycket jobbigt!

   Du får inte ge upp, kämpa på. Fortsätt tryck på läkarna om dina misstankar om MS. Min MS blev heller inte bekräftad förren efter LP då MR inte visade något specifikt för MS heller.

   Har du haft problem med synen något? För synnervsinflammation kan också vara ett tecken på MS.

   Oavsett om det är MS eller inte så måste du gå vidare med dina symptom. Det är absolut inte normalt och det måste utredas och eventuellt utesluta MS för en eventuellt annan diagnos.

   Men läs gärna diagnostiseringsguiden här på sidan, så blir du kanske lite klokare.

   Lycka till

  • #14040
Visar 2 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.