Hur har Mabthera/rixathon eller rituximab hjälpt er?

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #14978

   Hej! Mitt första skov som jag hade då de upptäckte aktivitet i pons har blivit betydligt bättre, blev faktiskt fri från dubbelseende i januari/februari tror jag. Börjar faktiskt vara ett år sen jag fick skovet eller hur man ska säga. 14 september 2022 började trötthet och 15 sept hade jag dålig balans och 16 sept vakna jag med dubbelseende.
   De misstänkte MOG/NMO under utredningen men nu behandlas jag mot förebyggande MS skov. Fick min första dos i februari och nu idag fick jag min andra dos av Mabthera/Rixathon eller rituximab.

   Ni som har behandling med infusion av detta läkemedel, hur har framtida skov sett ut för er? Har ni haft mer skov eller har det hjälp att förebygga skov?🤗

   Jag har till och från haft att jag tappar balansen då och då senaste tiden men inte ofta. När jag tillexempel går så kan jag ibland nästan ramla till.

  • #14979

   Inga nya skov, inga nya förändringar i hjärnan, får infusion 1 ggr/år. Mina gamla rester skov är såklart kvar, de kommer jag alltid ha kvar.

  • #14980

   @multignutten, hoppas jag gör rätt att tagga dig i denna kommentar. Tack för svar och skönt att du inte har nya skov eller nya förändringar. 🤗

  • #14981

   Hej,jag fick diagnosen i slutet av 2017. Fick Mabthera 2 ggr varje 6 månader, nu det är 2,5 år att jag fick sista infusion. MR utan förändringar nu för 4,5 året. Måste skriva att jag var också gravid och efter förlossning fick Mabthera men 8 månader sen.

  • #15004

   Helt utan nya förändringar eller skov sedan start av mabthera för över 6år sedan. Gamla skov kan såklart bråka mer eller mindre.

  • #15005

   Skulle vilja fråga, hur tänker ni om när det är bäst att ta Mabthera? Har läst någonstans att det är bäst att undvika att ta det under november – februari för att den värsta smittspridningen är då och man kommer ha som lägst immunförsvar precis efter att man fått medicinen.

   • #15006

    Så är det såklart, speciellt om man bor med barn. Jag tar det sent i december av två anledningar, hinner ta årets influensa vaccin samt sambon kan lättare ta några dagar ledigt för att sköta om mig.

   • #15007

    Där har du en jättebra poäng som jag inte alls tänkt på! Om man ska ta vaccin, hur länge före eller efter Mabthera måste man vänta?

   • #15012

    Det är nog olika beroende på vaccin men de siffror jag fått ang influensa, pneumokocker och covid är 4-6 månader efter mabthera samt fyra veckor före.

  • #15036

   Så glad jag blir för er att ni inte haft nå förändringar efter Mabthera/rixaton.
   Och ursäkta sent svar!
   Jag hade stickningar i armar/händer och lite i ben/fötter i lördags, var in på akuten för misstänkte ms skov men hade lite feber, så har nog mest troligt bara blivit smittad av min sambo. Har inte stickningar i händer osv nu. Är mest trött. Men har inte varit sjuk på typ 4 år så blev väldigt förvånad att jag hade lite högre temp. Hade inte alls väntat mig det. Så jag tror inte det var ett skov jag haft, tror mer på förkylning. Det går så mycket nu. Hoppas allt är bra med er. 🤗

Visar 6 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.