Hur långt kan ett MS-skov pågå?

 • Författare
  Inlägg
 • #6084

  Kan ett MS-skov pågå i hela 3 månader för att sedan gå tillbaka?

 • #6087

  De skov jag haft har pågått i flera månader. Det första började med domningar i huden runt halva midjan i januari 2013 och flyttade sig ner i högerbenet där det utvecklades till pirrningar och kramper vilka klingade av mot sommaren 2013. I februari 2014 hade jag kalla fläckar och domnade fingertoppar i flera månaders tid. I augusti samma år fick jag synnervsinflammation som hävdes med kortison varpå diagnosen ställdes. Under juni- augusti 2015 hade jag domningar och kramper i höger ansiktshalva. Jag har alltså haft lugna perioder på drygt ett halvår mellan slutet på ett skov och början på nästa, fram till Lemtradabehandling i januari 2016 och 2017.

 • #6091

  Det är nog väldigt olika för person till person. Några veckor har mina skov hållit i sig utan medicin eller kortison. Jag fick inget kortison i maj i samband med diagnos trots aktiva inflammationer, mitt finger domnade sen bort få i maj. Skov på synen och yrsel i juni och fick kortison. Ca en månad efter skov på syn och yrsel var jag som vanligt igen. Men fingret verkar bli bestående. Dock stör det mig ingenting för det påverkar mig inte alls.

 • #6102

  När jag fick dubbelseende så hade jag det i ca 6-7 månader…. det var innan diagnos.

 • #6107

  Mitt första skov var domnad fot och en bit upp på vaden. Domningen varade i tre veckor för att sedan övergå i pirrande. Pirret fortsatte i flera månader men blev mindre intensivt och inte konstant. Vet inte vad som räknas som själva skovet. Kanske bara de tre veckorna av domning(?). Men sen har jag haft sensoriska skov som varat i flera månader. Vissa symptom blev bättre efter mer än 6 mån. Det är nog chans att ditt skov går tillbaka. Jag har också skov sen tre månader nu. Verkar vara sensoriskt denna gång också. Vissa symptom har klingat av. Har fortfarande kvar vibrationer i benen, bränningar här och där samt jobbigt att stå stilla mm.

  • #6195

   umam hoppas ditt skov har vänt. Mitt skov har pågått i fyra månader nu. Jag fick en mängd mildare sensoriska symptom varav några bleknat men annat är kvar. Enligt min neurolog kan det fortfarande gå tillbaka efter lång tid så ge inte upp. Just nu har jag dessutom dubbla infektioner som verkade spä på alltihopa med ökade symptom. Det kan ju vara psuedoskov eftersom jag känner igen de symptomen. Vore tacksam om andra kan berätta om långdragna skov som blivit bättre. Behöver lite hopp.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.