Illamående/kväljningar

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13836

   Hej!

   Någon som vet om illamående och kväljningar har något samband med MS? Att sjukdomen medför dessa symtom? Inte varje dag men att man kan upplevda det mer än när man inte hade diagnosen.

   Ni som vet får gärna svara 🙂

  • #13837

   Jag känner alltid av min MS efter att jag varit sjuk och haft en infektion i kroppen, bland annat då ett illamående som jag inte hade innan jag fick min diagnos. Det är oklart vilket samband de båda har, men det är åtminstone något jag noterat.

  • #13838

   Tror inte att det är ett särskilt vanligt symptom men jag har hört att somliga kan få besvär att svälja. Kanske kan det resultera i det du känner av.
   Har du kontaktat vården?
   Är det något nytt kanske det kan vara värt att utreda som ett eventuellt skov. Men det måste någon professionell avgöra.

   • #13840

    Svårt att svälja har jag inte upplevt, bara illamående. Kanske kan det ha med hormoner att göra också, speciellt hos kvinnor? Nej inte kontaktat vården än.

    En annan sak. Brukar aldrig eller sällan vara trött men efter att man fått Tysabri subkutant har det känts som man varit tröttare och att man inte kan sova bort tröttheten? Är det normalt? Tyckte att det var bäst i droppform. Har du erfarenhet av det? Hörde att det skulle vara mest effektivt och ge mindre biverkningar men tydligen blev det tvärtom. Allt var bättre med dropp..

    Vänligen,
    Sara

Visar 2 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.