Immunoglobulin?

 • Författare
  Inlägg
 • #8849

  Jag har nyligen flyttat till Dalarna från Uppsala och därmed blivit remitterad till ny neurologklinik som jag ännu inte fått kontakt med. Min läkare i Uppsala hade som plan att ge mig IVIg-behandling cirka en månad innan förlossning och sedan 6 månader framåt för att jag ska kunna amma. Han sa dock att denna behandling har lite stöd i forskningen och att många neurologer inte ens överväger den. Han har skrivit planen i remissen och jag hoppas nya kliniken godtar den då det är en plan jag är nöjd med!

  Är det någon mer här som fått infusioner med immunoglobulin? Isåfall, hur har ni reagerat och har det förhindrat skov? Någon mer som fått det i samband med graviditet/amning? Berätta gärna!

 • #8991

  Tror det är samma som jag fick planerat ….
  Strax innan förlossningen får jag en ny läkare som ändrar allt..

 • #9143

  Jag fick IVIG dagen efter förlossningen som planerats in i samråd med min neurolog. Jag fick en kraftig allergisk reaktion, tror vi, och fick inte använda IVIG något mer. Började med Rebif efter 3 månader och efter ytterligare 6 mån bytte jag till Tysabri. Hade Tysabri i drygt 7 år innan jag fick byta till Mabthera som jag nu haft i ca 3 år.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.