Influensasymptom av Mabthera

 • Författare
  Inlägg
 • #5601

  Hej!
  Jag fick min senaste Mabthera dos i slutet av november. Hade vid tiden en pågående infektion, så mina värden var lite sämre än vanligt, men fortfarande helt OK, så vi beslöt oss för att köra på med medicin trots pågående infektion.
  Ont i halsen, torrhosta, slemhosta, abnorma mängder snor, ont i huvudet, feberkänsla i kroppen, hosta på natten, extrem hosta, osv. osv. Dessa symptom har fortsatt efter medicin, och är kvar än idag, blir liksom inte av med skiten.
  Igår var jag så återigen på VC för att lämna prover och fortsätta utredning. Då symptomen är svåra/breda, har sjukvården lite svårt att hjälpa. Då visade det sig iaf, att läkaren hade haft ett exakt likadant fall tidigare i veckan – en patient som står på mabthera, och har långdragna influensasymptom som liksom inte riktigt bryter ut fullt ut. Hon ringde då till infektion för att rådfråga, och läkaren hon pratar med där berättar att de precis haft ett likadant fall inne samma dag – en patient som står på mabthera, och har långdragna influensasymptom.
  Min fråga blir; Är det fler som känner igen sig i detta?
  Jag stör mig ganska mycket på dessa biverkningar, och det blir svårt att orka med ett ”vanligt” liv med kids, träning och annat. Därför har jag valt att glesa ut min medicinering ytterligare, så nu kommer jag endast att ta mabthera en gång var 18:e månad. Kommer att följa upp ev. MS-aktivitet via MR för att se så att det inte sticker iväg.

 • #5652

  Det var tydligen en bakterie som heter Moraxella catarhalis som jag drabbats av… en vanlig ”dagis-bakterie”, dock ovanligt att vuxna drabbad av den. Vuxna med sänkt immunförsvar kan dock drabbas.

  Så ni som tar mabthera och får långdragna influensasymptom, se till att gå vidare med utredning om ni inte blir avhjälpta. Man måste käka penicillin för att bli av med bakterien. Jag börjar äntligen känna mig frisk! (Efter ett halvår av influensa)

  • #6193

   Hej, ett tag sedan senaste inlägget i denna tråd, men hoppas det går att återuppta?
   Har liknande problem av Mabtheran och har nu ätit antibiotika i snart 2 veckor. Har blivit lite bättre men sjukdomskänslan kvarstår, ska fortsätta att trycka på gällande vidare provtagning. Fick lite nytt hopp när jag såg ditt inlägg, tack!

 • #6230

  samma problem dock 1,5 år och pågår ännu😵😷 vad heter penicillinet som hjälpte? fick du äta det länge?

  • #6234

   Tjoho, första gången fick jag Doxycklin, 2 veckor blev det, hjälpte då mot konstaterad lunginflammation. Visade sig inte på prover att jag hade infektion men till slut på lungröntgen. Nu har jag fått Cefadroxil. Tror att det är Mykoplasmabakterier som man är ute efter.
   Egentligen inte toppen att äta starka antibiotika, slår ju ut viktiga bakterier i magen. Men om det hjälper mot ständigt sängläge är det helt klart värt det!
   Lycka till och ge inte upp, det blir bättre, det måste det bli.

  • #6240

   Jag käkade Ery-Max i typ två veckor tror jag att det var… kände förbättring redan efter 3-4 dagar. En sån otrolig lättnad att efter lång tid äntligen få känns sig frisk – eller iaf friskare.
   Instämmer med tidigare, kämpa på och ge inte upp. Det kommer en tid när du kommer att få återgå till ”det normala”

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.