Ingen vill hjälpa mig..

Visar 5 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #7977

   hej! Jag har skrivit ett inlägg tidigare där jag var rädd att kontakta vården för mina besvär med ögonen. När jag fick läsa era kommentarer tog jag modet till mig att få en undersökning hos ögonläkare, de hittade nystagmus som jag misstänkt men tog det inte på riktigt allvar.
   Under den här perioden mådde jag något bättre och mina besvär var lindrigare, tester utfördes som endast visade nystagmus i blickriktningar men jag har svårare problem än så, vilket hon inte kunde se.. förstår ni hur jag menar? Det kommer plötsligt, när jag tittar snabbt och är inte regelbundet, svårt att förklara.
   Hon skickade remiss till neurolog men neurologen tyckte att de redan gjort undersökning, MR som utfördes förra sommaren efter min misstänkta synnervsinflammation.

   Jag får alltså ingen tid.. allt i mig gick sönder, jag hade tagit all kraft för att få slippa det här, för att kanske få svar.
   Jag skrev en egenremiss till Sahlgrenska, var desperat.. skrev också om skakningar i händer som jag haft men som gått över efter 1 månad (som ibland kommer tillbaka då och då)
   Det svarade att dom inte kommer ge mig tid och att skakningarna inte är neurologiskt (vilket inte stämmer ?)
   Jag vet vad jag känner, det är någonting fel.
   Jag måste verkligen få svar, och jag är livrädd för att jag (om jag kan få behandling) får den försent..

   Jag har fortfarande nystagmus, hoppande ögon sedan september förra året. Tror aldrig det går över och det skrämmer mig, det gör också att min rädsla för PPMS är stor! Dessutom har jag börjat se dubbelt i vissa tillfällen, det började för 3 veckor sedan.. går allt utför nu?
   Jag är så jävla rädd, och ingen vill hjälpa mig.. ingen vill utreda vidare, göra en ny MR eller en lumbalpunktion.
   Vad ska jag göra? Jag känner mig så ensam, så fruktansvärt rädd.
   Någonting är det, och om det är ms.. ska jag behöva få ett så allvarligt skov eller så allvarliga problem att de själva kan se det med ögat för att jag ska få hjälp? Jag är så rädd för min framtid.
   Mitt psykiska mående är fruktansvärt, jag får kämpa varje dag för att psykiskt orka göra det jag måste, jobba, plugga osv..

   Är det någon som vet vad jag kan göra?
   Låter det som PPMS?
   Tankarna tar sönder mig..

  • #7978

   Har du kontaktat vården angående dubbelseendet? Om inte så skulle jag börja nysta (igen) där 🙂

   • #7980

    Ja borde kanske göra det, men vill samtidigt inte komma till samma person igen. Hon verkar inte ta det på allvar och jag har svårt att prata med henne, hon stressar igenom undersökningen ungefär..

   • #7984

    Det är möjligt att det finns möjlighet att komma till någon annan om du ber om det, och att det kanske ses i ett nytt ljus när det tillkommit ytterligare ett problem.

   • #7985

    Ja, man kanske kan fråga om en annan.

    En fråga bara.. kan man ha skovvis ms även om ett isåfall skov inte går över på så lång tid, eller aldrig? ..

   • #7986

    Ja, man kan ha oturen att få permanenta nedsättningar av ett skov – men det kan också ta väldigt lång tid innan ett skov läker ut. Jag läste inlägget du talade om att du skrivit tidigare, och där fick riktigt bra svar om PPMS tycker jag. Jag är själv väldigt katastroftänkande, och känner igen din hopplöshet och panik och jag tycker absolut att det finns goda skäl till att du ska kollas upp igen. Men börja med att söka för dubbelseendet, kanske får du en ny MR då som kan jämföras med den innan.

   • #7987

    Jag fick jätte fina och bra svar! Men när man är i känslorna är det så svårt att ta in, jag ser allt så nattsvart.. försöker att vara positiv och det går i perioder men man är inte stark jämt. Jag ska söka, som en annan kommentar här skrev att jag kunde söka på akuten..
    men undrar då om man bara kan sätta sig på akuten och isåfall vilket sjukhus som helst ?

  • #7979

   Jag gick via akuten för att få min MR, tyvärr förstår jag din situation då jag fick diverse konstiga bemötande från vården tills en at läkare på akuten gjorde en MR, min mamma brukar säga ”varför prata med rumpan när man kan prata med huvudet”. Maila de överläkare direkt som forskar om detta att du söker vård men inte blir hörd! <3

   • #7981

    Kan man bara sätta sig på akuten och säga att man har besvär med nystagmus och dubbelseende? Eller hur gör man?..
    Och hur skriver man till en överläkare så?

  • #7982

   Ge inte upp! Jag blev också friskförklarad efter ögonundersökning och MR.
   Fick ett nytt skov ett år senare. Då fick jag en ny MR, som såg fin ut, men fick även gjort en LP där de såg förändringar och jag fick min diagnos! Min mormor och syster hade/har MS.
   Kanske måste du “ljuga” och säga att någon äldre släkting har MS så kanske de tar dig mer på allvar. Och framför allt, få gjort en LP!

   • #7983

    Ja! Vill verkligen få svar, det är hemskt att inte veta.
    Har ju sagt tidigare att det inte finns några i släkten dock så det kanske inte fungerar..
    men jag måste verkligen få en LP och en ny MR!

  • #7988

   Nej jag hade bara stickningarna, sa att jag blivit nekad vård hos vårdcentralen och när de inte kunde förklara stickningar i handen så kördes processen igång

  • #12666

   Anonym

   Petra90
   Var dina enda symtom stickningar ? Jag har massor av stickningar överallt på kroppen främst på benen, speciellt när jag ska sova. Sedan har jag en del brännande symtom på huden. Je gjort mr av hjärna förra året som inte visa något. Ska på mr av hjärna och halsrygg snart igen! Då mina symtom finns kvar sedan förra året! Dem kommer och går ! Är jätte orolig och kan inte slappna av alls.

Visar 5 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.