Inte MS, men kallad till MS-mottagning igen?

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #14924

   Jag gjorde i början av sommaren en utredning om eventuell MS. Inga provsvar tydde på något fel och hjärnan såg normal ut. Läkaren jag träffade då var väldigt nedlåtande och försökte påstå att det var psykiskt. Då jag fortfarande inte är bra bad jag om att få göra MR av iaf nacken som egentligen skulle gjorts samtidigt som hjärnan, men de ”missade” att göra. Fick då göra MR helrygg och blev snabbt kallad igen tillbaka till MS-mottagningen. Jag hade ju inte MS? Vad ska man tänka och tro? Har gråtit varje dag då jag har svårt att hantera vardagen. Kan ibland inte ens gå upp för de ynka trappsteg till min ytterdörr, men det var ju inget fel på mig…

  • #14925

   Hej!

   Mina symtom började i januari, på första mr röntgen syntes ingenting och läkarna sa att det inte kunde vara MS. Jag frågade flera läkare om det kan vara så att det inte syns om det är det första skovet. Men det kunde det inte sa dem. Lite som för dig pratade läkaren om att det kunde vara psykiskt.
   Två månader senare kom mitt andra skov och ny MR röntgen gjordes och nu syntes det plack på fyra ställen.
   Jag förstår dig verkligen, tiden innan diagnosen sattes var fruktansvärt jobbig, när jag själv kände att något var så fel. Sen när diagnosen kom blev det på ett annat sätt jobbigt, men skönt att på nåt sätt veta att jag inte var “knäpp” som jag kände mig när dem pratade om att det var psykiskt.
   Jag skickar massa styrkekramar till dig och du är inte ensam!
   När har du fått tid?
   Kram

   • #14929

    Ska dit 7/9. Har ingen aning om vad MR visade, men hoppas verkligen inte att de slösar min tid och ork på ett besök där de bara ska säga att “allt ser bra ut”. De ville inte säga något när jag ringde, men iom att jag blev kallad specifikt till MS-mottagningen och inte tillbaka till “vanliga” neurologen så börjag fundera…

  • #14928

   Jag tänker så här. Jag fick min diagnos för 5 år sedan. Solklar MS. Många plack. Men jag hade symtom redan för 20 år sedan. Hade det visat något då? Antagligen inte. Jag är tacksam för det. Jag har levt många år i ovisshet. Lyckligt ovetande. Idag får jag stark medicin och mår bra. Inga symtom alls. Men jag vet vad jag har. Tänker på det varje dag. Borde jag må så här bra? Jag är 52 år och har säkert haft denna sjukdom sedan 30 års åldern.
   Även ifall MR inte visar något första gängen och de säger att allt ser normalt ut så får man nog vara extra vaksam. Allt beror inte på stress som de säger. Däremot kan stress trigga igång ett MS skov som långt senare syns på MR.

  • #15066

   Inget svar, igen…
   De kommer inte heller utreda mig vidare då de tycker att de är klara. Jag har tydligen ingen neurologisk sjukdom öht. Symtom har jag dock så det räcker och blir över.

   Jag har blivit återremitterad till vårdcentralen och de ska tydligen ha hand om mina symtom, vilket jag vet att de kommer strida emot. De vågar inte ge mig några mediciner för att min sjukdomshistorik är för komplex. Den starkaste smärtlindringen de vågar ge mig är alvedon…

   Mitt “skov” är över nu, men jag har fått bestående men från det. Tur nog har jag rullstol så att jag kan ta mig ut de dagar benen inte vill hänga med. Psykiatrin har släppt mig också för att jag inte vill gå på gruppsamtal och därmed “vägrar behandling”. Helt ärligt vet jag inte vad jag ska göra. Är arg, ledsen, frustrerad, uppgiven.

Visar 2 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.