Kan det vara ms?

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13219

   Hej! 
   Sedan aug 2020 plågas jag av olika symptom. Det startade med en smärta som strålade ut i armen och benet varje gång jag sträckte fram huvudet. Hade ont i högra öga.Efter det kom smärta i kroppen och enorm trötthet som höll i sig under hela dagen. Kännde också svaghet i armar och ben. Idag plågas jag mest av den enorma tröttheten och värk i kroppen,brännande känsla,domningar. Har gjort MR hjärna och hals . Den visade få antal vitsubstansförändringar med ospecifikt utseende, ej talande för demyeliniserande sjukdom. Inga förändringar i halsryggen. Har också gjort ryggmärgsprov med två avvikande resultat: Csv-Albuminkvot Csv/P Referensintervall:<6 min resultat 8,1*

   Csv–Proteinprofil, bedömn
   Referensintervall: Saknas
   Normal koncentration av Csv-Albumin och Csv-IgG. Normalt Csv-IgG-syntesindex. Med isoelektrisk fokusering kan inga band utan motsvarighet i serum påvisas. Fyndet passar med lätt barriärskada. Inga hållpunkter för intratekal immunglobulinproduktio.

   Kanske någon som vet vad menas med ”lätt barriärskada”? Förlåt mig för stavfel.

  • #13220

   Hej!
   Vi jobbar på en diagnostiseringsguide för att hjälpa personer i din situation. Hoppas att publicera den inom kort… men i väntan på den kan jag göra en amatörbedömning av vad du har skrivit.

   Du har gjort MR som “ej talande för demyeliniserande sjukdom”. Du har även “inga band utan motsvarighet i serum påvisas.”. Det är, enligt mig, två tydliga tecken som indikerar att det inte är MS det är fråga om.

   Vad säger vården?
   Kommer du att utredas vidare?

  • #13223

   Barriärskada refererar sannolikt till blod-Hjärn barriären i det här fallet. Vid skada där kan substanser som normalt sett bara finns i blodbanan läcka över och ge värden som dina.

   Men, jag är inte läkare.

  • #13224

   Hej Qbert!

   Tack för svaret. Min neurolog kommer ringa mig nästa vecka. Jag tror inte de kommer att utreda mig vidare. Jag har kvar mina symptom och mår dåligt.

Visar 3 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.