Kesimpta en gång i månaden eller var fjärde vecka?

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #14974

   Jag har tagit totalt fyra sprutor med Kesimpta ( uppstart ny medicin för mig) sedan ska jag ta en gång i månaden. Men är det meningen var fjärde vecka eller en gång i månaden efter spruta nummer 4? Det är ju viss skillnad. Läst lite olika varianter eller så är det jag som misstolkar.

  • #14975

   Skulle rekommendera att fråga din läkare, dem borde kunna svara på frågan bäst. Kikar man på Novartis egen dokumentation så skriver dem var 28:e dag, alltså var fjärde vecka.

   https://www.hcp.novartis.com/siteassets/kesimpta/dosing-and-injection-support-brochure.pdf

   Har hittills bara läst om folk i USA som får Kesimpta och är lite nyfiken, hur ofta och hur många sprutor levereras det per gång?

   Och vilken info har du fått om vad som gäller ifall du inte får hela dosen? Läste nyligen om en som tog injektionen men att en del spilldes ut för att sprutan drogs ut för tidigt.

   • #15048

    Det stämde med var 28:e dag. Jag vet inte hur lätt det är att inte få i sig hela dosen då det är startsignal samt en signal när injektionen börjar bli klar.

    Den levereras i en förpackning med 3 sprutor.

  • #14976

   Hej

   Jag var lika frågande i börja. Frågade min neurolog som sa 1g/månaden och att man kan justera någon dag hit eller dit om man tex skall på semester.

   Du får gärna återkoppla vad du får för svar från din neurolog.

   För visst.. vart fjärde vecka eller 1g/mån är inte detsamma.

   • #15047

    Jag fick svar att man kan ta var fjärde vecka eller 1 gång i månaden. Att det inte spelade så stor roll någon dag hit eller dit.

    Jag har en annan fråga. Rekommenderar förvaringstemp är ju 2-8 grader. Men det är svårt att veta exakt temp när man man hämtar på apoteket och ska transportera hem det. Jag har en kylväska med kylklamp men den håller kanske ca 10 grader… hur brukar du göra?

  • #14977

   Hej! På svenska MS sällskapet (om du googlar) och tar dig vidare till läkemedel så finns där info om hur ofta. Den sidan är pålitlig och används av många neurologer.

  • #15051

   Hej

   Jag hämtar på apoteket utan kylväska tar ca10 min att komma hem. Har funkat bra. Visste inte om att det var sån liten marginal på temperatur 😬

   • #15052

    Rimligtvis borde det ju inte vara såpass liten marginal. Jag antar att man inte hade vågat låta patienten sköta medicinering själv på det viset då. Men jag är en orolig själ 🙈

  • #15054

   Jag är också en väldigt orolig själ men är väldigt nöjd med Kesimpta så har släppt lite på kontrollen.
   Det kommer gå jättebra!!!
   Är du mycket orolig tycker jag att du kan be att få ett bokat möte med en MS sjuksköterska. Jag gjorde det o h ångrar det inte.

   • #15064

    Jag nitar mycket över temperaturen i kylskåpet och går och mäter titt som tätt 🙈 vilken temperatur brukar dina förvaras i?

  • #15067

   Jag har kesimpta i kylskåpet som har 8 grader

Visar 6 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.