Kramp i vaden

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12506
   ZJ
   ZJ

   Är det någon som upplevt kramp i vaden/benen.
   Jag har dom senaste dagarna en krampkänsla i höger vad. Det gör ont/krampar eller kan kännas som att benet sover och sen får man den stickande känslan som när det “vaknar”.
   Är detta ett vanligt symtom, eller är det bara överbelastning tro?

  • #12507

   Jag får kramp ganska ofta i båda benen, särskilt på kvällarna och på nätterna. Ingen aning om varför men i mitt fall tror jag det beror på att jag dricker för lite.

   • #12510
    ZJ
    ZJ

    Jag har aldrig haft detta innan. Så obehagligt. Får kanske testa och dricka mer, även om jag dricker otroligt mycket 🤔

  • #12509

   Jo det känns igen, jag har inga stickningar men spända muskler (tenus) i framförallt höger ben, fötterna och i ryggen. Det sistnämnda är kanske inte så vanligt men glömmer jag att ta medicin så får jag ”ont i ryggen ” , men inte samma typ av smärta som ryggskott (lumbago).

   Jag äter Baklofen för att minska muskelspänningarna. Även lågintensiv träning på gym hjälper (aktivering av muskelgrupperna ger blodflöde och viss avslappning).

   under Corona, när både gymet och simhallen var stängda blev min tenus värre, och det var startpunkten för medicineringen.

   Kanske kan du diskutera medicinering med din läkare om du har besvär?

   • #12511
    ZJ
    ZJ

    Skönt att jag inte är ensam om det då.
    Jag vill ju helst slippa ta massa mer medicin än vad man redan tar 😫 kanske oundvikligt i slutändan. Ska träffa läkaren om ett par veckor så får jag prata med han då helt enkelt. Får försöka träna och stretcha så länge 👍

  • #12513

   Kramper i vaderna och ibland lårmusklerna var absolut ett symptom för mig när jag hade skov på ryggmärgen. Det har blivit bättre numera dock. Simning och stretching hjälpte mig när det var som värst.

   • #12514
    ZJ
    ZJ

    Ett pågående skov eller gammalt? Jag har inte haft detta innan så jag hoppas inte att det är nåt nytt skov.

   • #12518

    Gammalt numera, kan tyvärr inte säga om det började när skoven var aktiva eller inte.

  • #12515

   För mig blev tonus märkbar ungefär samtidigt som jag blev ”klassad” som progressiv. Min läkare lät påskina att spasticitet och muskelspänningar är något som kryper på vartefter. IDK, kanske någon annan på forumet som vet?

   MS-sällskapet har ett dokument om spasticitet/muskeltonus: https://www.mssallskapet.se/wp-content/uploads/2019/03/Spasticitet.pdf

   Där står bland annat ”Vid MS skov kan spasticiteten tillfälligt öka.” Det tolkar jag som att om spasticitet finns i bakgrunden, kan ett skov göra den mer märkbar.

   • #12516
    ZJ
    ZJ

    Jag tror att jag kanske har nåt gammalt ärr i ryggmärgen som spökar, jag står upp hela dagarna (frisör) och tror att det är en kombination av båda delarna. Intressant info iaf

   • #12517

    Låter troligt! Du har nog lösningen där själv! 🙂

    Håll ut, snart är det jul igen!

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.