Kvällsfunderingar om framtiden

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #8112

   Hej, jag fick för drygt två månader sedan veta att jag har MS och livet har efter det varit en berg och dalbana av känslor och tankar. Jag tror att jag hade mitt första skov för 2 år sedan men ändå fungerat bra. Jag fick diagnosen för två månader sedan då jag denna gång blev så dålig och förlorade känsel och funktioner i höger kropps-halva. Efter kortison och lite tid är kroppen nästan återställd förutom mycket känselstörningar och lite svårt med finmotoriken.

   Det som får mig att tänka mycket på mitt tillstånd är denna trötthet och huvudvärk. Ena dagen känner jag mig nästan som vanligt men sedan nästa dag orkar jag ingenting. Är detta så tidigt inpå skov att det också kan bli bättre?

   Min undran efter denna långa inledning är mitt val av utbildning. Jag är inne på första året på grundlärarutbildingen. Vi är många som hänger här, är det någon av er som jobbar som lärare och hur fungerar det? Tänker på de stimmiga miljöerna och många stressiga situationer.

   Hoppas någon kan göra mig lite klokare mitt i alla tankar 😊

  • #8114

   Hej ☺️

   Nu har jag haft tur ändå i min diagnos, och kan inte relatera till den huvudvärk eller trötthet som du beskriver så jag kan tyvärr inte svara på om det kommer bli bättre. Jag fick min diagnos för snart två år sen och var väldigt dålig då med känselbortfall, ben som inte fungerade och dubbelseende bland annat. Eftersom jag var säker på att det berodde på stress så jobbade och pluggade jag (till grundlärare F-3) innan jag efter drygt ett halvår med besvär sökte hjälp. Idag är jag nästintill återställd, förutom benen som fortfarande inte vill samarbeta vid ansträngning och den psykiska biten med oron. Men jag har sluppit besvär med fatigue vilket jag är otroligt tacksam för. Jag har det här läsåret jobbat mellan 50-85% som lärare i förskoleklass samtidigt som jag studerat mina 100% på distans, däribland har jag skrivit mitt examensarbete. Och för mig går det bra. Jobbet är min frizon där jag kan släppa alla orostankar om framtiden och bara ha kul i nuet. Visst kan jag komma hem efter jobbet vissa dagar och känna mig trött men den glädjen jobbet och barnen ger mig bidrar ändå med energi. Dock är ju MS så olika från person till person, men det här är min upplevelse av yrket ihop med MSen och den är himla positiv än så länge iallafall ☺️

  • #8116

   Anonym

   Hej!
   Jag har problem med trötthet, vissa dagar värre än andra, men ibland är det fruktansvärt. Lite som ett lotteri. De dagar jag är som tröttast så orkar jag verkligen ingenting och på senare tid har de dagarna blivit fler. Har haft diagnos sedan 2013, i början satt de värsta symptomen fysiskt men nu är det tröttheten som tar plats.

   Jag fick avbryta mitt arbete som vikarie inom förskola och fritidshem pga ljudnivån och belysningen som gjorde mig ofattbart trött. Orkade inte ta hand om min egen familj efter jobbet.. Så för min del vet jag att stimmiga miljöer tröttar ut mig totalt, skulle orka kanske två timmar i en sån miljö idag och ändå behöva vila efteråt. Och det här är något som jag upplever håller i sig, för mig kommer inte tröttheten bara i korta perioder som i skov utan den har jag med mig hela tiden men i olika grad.

   Är just nu i en period där jag inte alls vet vad jag ska satsa på i arbetslivet, är utbildad inom socialt arbete men får nog tänka om helt tyvärr 🙁 Men det är ju olika för alla. Hoppas du hittar det som funkar för dig! 🙂

   • #8118

    Anonym

    (Jag har en vän med MS som jobbar i förskola, tror det är heltid. Så visst kan det funka 🙂)

  • #8117

   i grundskolan på min skola (ca 20 år sedan) i mellanstadiet hade en lärare ms. Jag vet inte hur hon klarade det eller hur länge hon jobbade men hin var där alla år jag var där iaf 🙂

Visar 3 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.